Rose McGowan krijgt vijfdelige documentairereeks over haar leven als activiste - Vance

Nu aan het lezen

Rose McGowan krijgt vijfdelige documentairereeks over haar leven als activiste

Rose McGowan krijgt vijfdelige documentairereeks over haar leven als activiste

Actrice en activiste Rose McGowan is nog niet klaar met haar gevecht tegen seksuele intimidatie in Hollywood. Ze was afgelopen jaar een van de eersten die openlijk Harvey Weinstein beschuldigde van seksuele intimidatie en is nu het gezicht van deze beweging. Eind deze maand is de activiste zelfs te zien in haar eigen documentairereeks, maakt E!Online deze week bekend.

In de serie Citizen Rose wordt de activiste gevolgd terwijl zij als gezicht en stem fungeert van de #MeToo beweging. Het eerste deel van de reeks komt uit op dezelfde dag als haar eigen memoires genaamd Brave. In dit boek beschrijft zij haar ervaringen als actrice in de seksistische Hollywood industrie. Het boek belooft een eerlijke en ongeremde weergave te geven van haar missie om de waarheid van de entertainment industrie te ontmantelen.

#MeToo

De actrice en activiste kwam in het najaar van 2017 regelmatig in opspraak. Zo werd McGowan’s Twitter account binnen een week van de bekendmaking van het Weinstein schandaal geblokkeerd. Dit gebeurde nadat de actrice zich openlijk uitliet over het schandaal en haar fans uitnodigde zich te laten horen met de hashtag #ROSEARMY. Hierna ontstak een feministische revolutie onder de hashtag #MeToo.

Zoals McGowan zo mooi in haar tweet zei was de bekendmaking van het schandaal in oktober 2017 nog maar het begin. Nu laat de activiste zien dat de strijd tegen seksisme en intimidatie in Hollywood nog lang niet gestreden is. In haar boek en documentairereeks bespreekt zij haar eigen ervaringen met seksuele intimidatie en uit zij haar kritiek op het systematisch seksueel uitbuiten van talenten in Hollywood.

Na de première van Citizen Rose op 30 januari op de Amerikaanse zender E! zullen nog vier delen volgen in de lente van dit jaar.

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.