Transavia-campagne is 'Even eigen als mening van gemiddelde Noord-Koreaan'

Nu aan het lezen

Kritiek op Transavia-campagne: ‘Even eigen als mening van gemiddelde Noord-Koreaan’

Kritiek op Transavia-campagne: ‘Even eigen als mening van gemiddelde Noord-Koreaan’

Wie het afgelopen jaar met zijn handen in het haar zat over liefde, seks en kleding kon terecht bij Lize Korpershoek. De YouTuber/illustratrice startte in 2017 haar eigen webserie Adviezen van Lize waarin ze op hilarische wijze jonge kijkers adviseert wat te doen bij levensleed.

Fans prijzen de filmpjes vanwege hun originaliteit, humor en felgekleurde Crocks die Lize steevast draagt in elke aflevering. Vliegmaatschappij Transavia lijkt dat trucje nu af te hebben gekeken in een eveneens nieuwe serie waarin het adviezen geeft voor een goede vakantie.

Geen Stress met Stef

Het bedrijf gebruikt hiervoor influencers en Transavia-werknemers die uit de doeken doen hoe je je voorbereid op de perfecte vakantie. De titel van de nu al controversiële serie waarin de vormgeving enorme overeenkomsten toont met Adviezen van Lize is ‘Geen Stress Met Stef’. Hoofdrolspeelster is Stef, contentmanager bij Transavia.

Donderdagavond ontstaat ophef op Twitter nadat Korpershoek en haar vriend Tim Hofman Transavia betichten van een ‘wel heel origineel format’. Adviezen van Lize lijkt met Geen Stress met Stef haast één op één te zijn overgenomen door de vliegmaatschappij.

Schaamtevol

Het is ‘Even eigen als de mening van de gemiddelde Noord-Koreaan’, tweet Hofman over het filmpje dat inmiddels offline is gehaald. ‘John de Mol zou jullie opvreten als je met The Trans Of Holland kwam met draaiende vliegtuigstoelen en een jury. denk ik. ik ken de John de Mol eigenlijk helemaal niet, ik zeg maar wat maar had gekund toch!’

Ook Korpershoek drijft de spot met de weinig originele content van Transavia. Ze laat weten zich hiervoor als maker van de video ‘dood te schamen’.

Fans en makers van Adviezen van Lize steken de draak met Transavia en reageren behoorlijk verontwaardigd. Dat dit kan, vinden fans ongelooflijk. ‘Lekker origineel, dit is gewoon een aflevering van Adviezen van Lize’ merkt iemand op.

Transavia geeft vrijdag tegen de NOS de overeenkomsten toe en zegt het te betreuren. Het zegt uit te zoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren en neemt contact op met Korpershoek om excuses te maken.

 

Hoi! Wij maken Vance. Met een klein redactieteam schrijven we elke dag over toffe films en series maar ook over ander belangrijk nieuws in de wereld. Wil je dat wel eens van dichtbij bekijken door stage te lopen op onze redactie? Stuur dan eens een mailtje naar redactie at vance punt nl. Brabantse roots niet verplicht, Bossche bol meenemen op eerste gesprek mag wel.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.