Actrice Rose McGowan tijdelijk geblokkeerd op Twitter na tweets over Weinstein schandaal - Vance

Nu aan het lezen

Actrice Rose McGowan tijdelijk geblokkeerd op Twitter na tweets over Weinstein schandaal

Actrice Rose McGowan tijdelijk geblokkeerd op Twitter na tweets over Weinstein schandaal

Het is chaos in Hollywood deze week. Afgelopen donderdag werd bekend dat de wereldberoemde filmproducent Harvey Weinstein meerdere vrouwen seksueel intimideerde. Bekende actrices en acteurs uit Hollywood schrokken van het nieuws, waaronder Judi Dench en James Gunn. Ook Meryl Streep, die tijdens haar carrière veel samenwerkte met Weinstein, sprak bij The Guardian steunbetuigingen uit na het horen van het nieuws: “Toen ik er afgelopen week achter kwam was ik diep gechoqueerd. Mijn gedachten gaan uit naar degenen die hier onder geleden hebben.”

Hypocrisie

Vooral één van de slachtoffers, actrice Rose McGowan (Charmed), spreekt zich nu fel uit over Weinstein. Zij zegt zelf aangerand te zijn door de filmproducent maar sprak met hem in het jaar 1997 af hierover te zwijgen. Al die jaren van geheimhouding hebben zo zijn tol geëist, blijkt nu. McGowan viel in een serie tweets de Hollywood industrie aan en beschuldigde velen van hypocrisie. Haar woede wordt bijvoorbeeld mooi en duidelijk gevisualiseerd in onderstaande tweet:

De actrice richtte zich zelfs direct tot acteur Ben Affleck, nadat hij had gezegd dat hij niets afwist van de ongewenste praktijken van Weinstein.

Geblokkeerd

Blijkbaar kon Twitter de heftige uitspraken van de goedgebekte actrice niet aan en schortte haar account op. Haar tweets zouden in tegenstrijd zijn met de Twitter regels. McGowan deelde op Instagram de mededeling die zij ontving van het sociale medium, waarin duidelijk wordt vermeld dat zij 12 uur lang niet haar account kan gebruiken.

Nieuwswaardigheid

Het is niet precies duidelijk welke tweets van McGowan bij Twitter in het verkeerde keelgat schoten. Het is zonder twijfel te zeggen dat zij haar woede uitte, maar ging ze daar echt te ver in? De tweets ontbraken ook niet aan nieuwswaardigheid, gezien de relevantie van het Weinstein schandaal. Dit noemt Twitter vaak als argument om accounts niet te blokkeren, zoals het geval is bij President Donald Trump. Twitter vertelde niet al te lang geleden dat ze zich meer willen richten op transparantie over hun beleid. Nu zou een mooi moment zijn om daar mee te beginnen.

Foto: Shutterstock

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.