Ian McKellen waarschuwt voor onterechte beschuldigingen Hollywood seksschandaal - Vance

Nu aan het lezen

Ian McKellen waarschuwt voor onterechte beschuldigingen Hollywood seksschandaal

Ian McKellen waarschuwt voor onterechte beschuldigingen Hollywood seksschandaal

Onlangs sprak Sir Ian McKellen (Lord of the Rings) zich uit over de impact van onterechte beschuldigingen van seksuele intimidatie. Tijdens het gesprek wijst hij er op dat vroeg in zijn filmcarrière, veel vrouwen seks wilden hebben voor filmrollen.

McKellen vertelde dit tijdens een gesprek bij Oxford Union, een debatvereniging van de universiteit van Oxford. De acteur prijst tijdens het gesprek ook de slachtoffers die zo moedig zijn geweest om naar buiten te treden over hun ervaringen met seksuele intimidatie. “Het is soms erg moeilijk voor slachtoffers om dit te doen”, vertelde hij. “Ik hoop dat wij ons nu in een periode bevinden waarin dit volledig wordt ontworteld.”

Seks voor een filmrol

Toch wilde McKellen ook de keerzijde van het seksschandaal in Hollywood toelichten. Tijdens het gesprek vertelt hij over zijn eigen ervaringen als beginnend acteur in de jaren ’60. “De directeur van het theater waar ik werkte, liet mij enkele foto’s zien die hij had gekregen van vrouwen die op zoek waren naar werk”, aldus McKellen. “Sommige foto’s hadden onderaan de letters ‘DRR’ staan voor ‘directors’ rights respected’. In andere woorden: als jij mij een baan geeft, kan je seks met mij hebben.” De acteur en voorstander van gelijkheid geeft aan hoe gebruikelijk dit was en geeft aan dit krankzinnig te vinden.

Ondanks zijn steun voor de slachtoffers, vertelt McKellen dat we ook moeten waken voor de stortvloed aan beschuldigingen die Hollywood de afgelopen tijd kent. “Ik neem aan dat deze onthullingen niets behalve goeds teweeg zullen brengen. Alhoewel sommige mensen ook valselijk worden beschuldigd – die kant van het verhaal heb je natuurlijk ook”, aldus McKellen.

Foto: Shutterstock.com

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.