Aanjager #MeToo wordt nu zelf van seksuele intimidatie beschuldigd

Nu aan het lezen

Aanjager #MeToo wordt nu zelf van seksuele intimidatie beschuldigd

Aanjager #MeToo wordt nu zelf van seksuele intimidatie beschuldigd

Asia Argento zou beschuldigd worden van seksuele intimidatie. Argento is een Italiaanse actrice en een van de eerste vrouwen die zich tegen producent Harvey Weinstein uitsprak. Dat meldt The New York Times.

De krant heeft documenten in handen van de advocaten van de 42-jarige Argento en de 22-jarige acteur Jimmy Bennett. Volgens de beschuldigingen zou ze Bennett, toen nog minderjarig, hebben aangerand. Ook betaalde ze hem de afgelopen maanden ongeveer 380.000 dollar.

De documenten bestaan uit beschuldigingen, een betalingsovereenkomst en een foto van de twee acteurs in bed. De bestanden werden door een anonieme afzender naar de Amerikaanse krant verstuurd.

Beschuldiging

Volgens Bennett randde Argento hem in 2013 aan in een hotelkamer in Californië. Hij was toen net 17 jaar oud, Argento was destijds 37. In Californië is het verboden om seks te hebben met minderjarigen. Volgens de beschuldiging zoende ze hem, bevredigde ze hem oraal en hadden ze seks. Ook zou ze hem gevraagd hebben foto’s te nemen.

Volgens The New York Times hadden de twee in de uren en dagen daarna contact via sociale media. Bennett zelf stelt dat hij op weg naar huis verwarring en walging voelde over wat er gebeurd was. Naar eigen zeggen hield hij er een trauma aan over en verdiende hij daardoor minder in zijn latere carrière.

Een maand nadat Argento Weinstein openlijk had beschuldigd van seksuele intimidatie, stuurde Bennett een brief naar de actrice. Daarin vroeg hij haar om een schadevergoeding van 3,5 miljoen dollar. In april maakte de actrice geld over naar hem.

Beide acteurs weigerden tegenover The New York Times te reageren.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.