Uma Thurman geeft perfecte sneer richting Weinstein in Thanksgiving-post

Nu aan het lezen

Uma Thurman geeft perfecte sneer richting Weinstein in deze Thanksgiving-post

Uma Thurman geeft perfecte sneer richting Weinstein in deze Thanksgiving-post

Een paar weken geleden was Uma Thurman nog te boos om een reactie te geven, maar de actrice zwijgt niet langer naar aanleiding van de stortvloed aan verhalen over seksueel misbruik in Hollywood, dat begon bij de ontmanteling van Harvey Weinstein – producent van Thurmans grootste films waaronder Pulp Fiction.

De actrice poste een vernietigend statement op haar Instagram account tijdens Thanksgiving. Ze zegt daarin dankbaar te zijn en een ‘Happy Thanksgiving’ te wensen. Dat wenst ze iedereen behalve Harvey Weinstein ‘en de mensen die met jou hebben samengezworen”.

Kogel

Op Instagram schrijft ze. “Ik ben blij dat dit allemaal langzaam gaat, want jij verdient geen kogel. Stay tuned.”

De post bevat naast een boodschap voor Weinstein een zwart-witfoto van Thurman in de rol van The Bride (Beatrix Kiddo), een hoofdpersonage in Quentin Tarantino’s Kill Bill-films die wraak neemt op de mensen die haar eerder probeerden te vermoorden.

Thurman prees de moed van anderen “om voor elkaar op te komen”. Ook voegde ze de hashtag #metoo toe, met daarbij de tekst: “Mocht je dat nog niet aan mijn gezicht hebben kunnen aflezen.”

Woedend

Ze refereert daarmee naar het interview dat ze afgelopen maand deed op de rode loper. De actrice was hierin zichtbaar emotioneel en gaf aan ‘woedend’ te zijn. “Ik ben aan het wachten tot ik minder boos ben”, zei ze. “En wanneer ik klaar ben, zal ik zeggen wat ik te zeggen hebben.”

Die tijd lijkt met de Instagrampost te zijn aangebroken. Het is ongetwijfeld niet het laatste dat we van de prijswinnende actrice hebben gehoord. Tot die tijd en in de woorden van Thurman: stay tuned.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.