Diep respect voor Uma Thurmans reactie over misbruik in Hollywood

Nu aan het lezen

Diep respect voor Uma Thurmans reactie over misbruikbeschuldigingen Hollywood

Diep respect voor Uma Thurmans reactie over misbruikbeschuldigingen Hollywood

Actrice Uma Thurman is woedend. Ze zegt zelfs zo boos te zijn dat ze zich nog niet kan uitlaten over de beschuldigingen van seksueel misbruik in de Hollywood filmindustrie.

Thurman zei op de rode loper zichtbaar aangedaan dat ze in het verleden spijt had wanneer ze in woede iets zei. In een meer kalme staat zegt de actrice die voor films als Kill Bill en Pulp Fiction samenwerkte met beschuldigde producer Harvey Weinstein, zich nader toe te lichten.

Rode loper

Ze deed deze uitspraak tijdens de premiere van The Parisian Woman. Thurman speelt de hoofdrol in deze nieuwe Broadway-voorstelling.

Mensen reageren met lof over Thurmans reactie die al op 18 oktober werd gegeven maar dankzij een tweet door Huffington Post journalist Yashar Ali pas nu viral gaat.

Woede

Terwijl Thurman wordt gevraagd wat ze vindt van vrouwen die zich uitspreken tegen misbruik, antwoordt  de actrice met duidelijke voorzichtigheid dat ze het prijzenswaardig vindt. Ze voegt daaraan toe dat ze voor de camera geen ‘soundbite’ klaar heeft liggen want ze heeft geleerd niet te spreken wanneer ze boos is.

Uma Thurman: “Ik ben aan het wachten tot ik minder boos ben. En wanneer ik klaar ben, zal ik zeggen wat ik te zeggen hebben.”

Reacties

Wereldwijd reageren mensen onder de indruk te zijn van Uma Thurmans woorden en non-verbale signalen. Ze is zichtbaar diep aangedaan door de omstandigheden, wat in combinatie met haar vastberadenheid en koelte leidt tot diep respect.

Foto: Shutterstock

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.