Pathé Thuis laat je twee weken lang gratis films kijken

Nu aan het lezen

Pathé Thuis laat je twee weken lang gratis films kijken

Pathé Thuis laat je twee weken lang gratis films kijken

Met de strengere coronamaatregelen zijn de bioscopen helaas weer even dicht. Maar gelukkig zijn er nog streamingdiensten, waardoor je toch nog allerlei toffe films kunt bekijken. Pathé Thuis maakt dat nu voor iedereen nog een beetje aantrekkelijker door twee weken lang iedere dag een film weg te geven.

Pathé geeft sinds 5 november iedere dag een film weg die je gratis via Pathé Thuis kunt bekijken. Op die manier kun je zelf thuis een bioscoopbeleving maken, zonder dat je hier ook maar iets voor hoeft te betalen (behalve misschien je eigen popcorn).

Welke film je op een dag kunt bekijken, blijft steeds een verrassing. De streamingdienst kondigt dat namelijk iedere ochtend om 09:00 aan via Stories op Instagram en Facebook. Zo kun je vandaag gratis genieten van The Postcard Killings, een thriller van dit jaar met Jeffrey Dean Morgan (Watchmen, The Walking Dead) en Famke Janssen (X-Men, GoldenEye). De film gaat over een detective uit New York die met behulp van een Scandinavische journalist de dood van zijn dochter onderzoekt.

Gratis popcornbak

Om de filmervaring nog wat echter te maken, maakt Pathé ook een ontwerp voor een popcornbak beschikbaar. Dat ontwerp kun je zelf uitprinten en in elkaar zetten, zodat je je eigen popcornbak hebt voor tijdens de film. Logischerwijs moet je wel zelf voor de inhoud zorgen.

Overigens is dit niet de eerste keer dat Pathé gratis films weggeeft. In april deed de streamingdienst hetzelfde, omdat ook toen de bioscopen tijdelijk dicht moesten. Destijds was de actie een groot succes: er werden meer dan 1 miljoen films thuis bekeken.

Vanaf woensdag 18 november kun je weer gewoon naar de bioscopen. Naar verwachting gaan ze dan weer open.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.