Pathé viert heropening bioscopen met reeks filmklassiekers in juni

Nu aan het lezen

Pathé viert heropening bioscopen met reeks filmklassiekers in juni

Pathé viert heropening bioscopen met reeks filmklassiekers in juni

De coronacrisis is nog altijd in volle gang, maar sinds 1 juni mogen we onder strenge voorwaarden al wel weer meer. Zo behoort een tripje naar de bioscoop nu weer tot de mogelijkheden. Pathé viert dat deze maand door ons te trakteren op een aantal toffe filmklassiekers én muziekstreams in zijn bioscopen. Tijd voor een avondje uit dus!

De afgelopen tijd zijn er natuurlijk weinig nieuwe films verschenen, omdat de bioscopen wereldwijd dicht waren. Maar dat betekent niet dat er geen bijzonder filmprogramma opgesteld kan worden. Pathé koos er namelijk voor om juist nu de filmklassiekers af te stoffen en opnieuw te tonen.

Zo kun je deze maand voor het eerst in jaren weer eens Harry Potter and the Deathly Hallows Part I & II zien, en dan ook nog eens in een geheel nieuwe 4DX-versie. Daarnaast wordt De LEGO Film opnieuw vertoont, evenals Despicable Me 3, Notting Hill, Black Panther en de Back to the Future trilogie.

Andere al eerder verschenen films die je weer in de bioscoop kunt zien zijn Interstellar – ook op IMAX – A Star is Born, Joker en Spider-Man: Far From Home. En op 25 juni – op de 25ste verjaardag van de film – wordt voor het eerst in jaren de Shawshank Redemption weer eens getoond in de bioscoop. Voor ieder wat wils dus!

Muziek in de bioscoop

Naast het zien van toffe films, misten we de afgelopen tijd natuurlijk ook allerlei toffe concerten en festivals. Pathé probeert ook dat een beetje goed te maken, door een toffe muziekdocumentaire én diverse muziekstreams te tonen in de bioscopen. Zo kun je de documentaire Bruce Springsteen: Western Stars gaan kijken, of genieten van de Revere Series.

De Revere Series bestaat uit een aantal muziekstreams, waarbij artiesten op bijzondere locaties hun kunsten vertonen. De serie begint met Joris Voorn, die op 11 juni vanaf de Kinderdijk muziek maakt. Op 18 juni volgt Detroit Swindle vanuit Het Scheepvaartmuseum, en op 25 juni sluit Patrice Bäumel de serie af vanaf de Euromast.

Nieuwe films

Een bioscoop zou geen bioscoop zijn zonder ook een reeks nieuwe films, zelfs in de coronacrisis. Niet alles is immers vertraagd, dus ook nu weet Pathé een nieuw aanbod te bieden. Zo verscheen op 1 juni de thriller I See You, met Jon Tenney en Helen Hunt, evenals de scifi-film Color Out of Space met Nicolas Cage.

En ook de rest van juni verschijnen er toffe films in de bioscoop. Vanaf 11 juni kun je de Nederlandse comedy Rundfunk: Jachterwachter zien, en vanaf 18 juni de comedy The High Note en familiefilm Big Trip. Op 25 juni volgen tot slot het waargebeurde I Still Believe en de comedy The King of Staten Island.

Strenge regels voor bioscopen

Mocht je naar de bioscoop willen, dan moet je je wel aan strenge regels houden. Zo moeten bezoekers en werknemers allemaal 1,5 meter afstand houden tot elkaar en mogen er in de maand juni slechts 30 mensen aanwezig zijn in de zaal. Wil je een film bezoeken, dan moet je je kaartjes bovendien vooraf online bestellen. Een stoel kiezen is daarbij niet mogelijk.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.