Deze tien films en series zijn vertraagd vanwege het nieuwe coronavirus

Nu aan het lezen

Deze tien films en series zijn vertraagd vanwege het nieuwe coronavirus

Deze tien films en series zijn vertraagd vanwege het nieuwe coronavirus

De verspreiding van het nieuwe coronavirus heeft vele gevolgen. Mensen worden ziek, de rest werkt thuis. En ook in de entertainmentindustrie zijn de effecten merkbaar. Diverse studio’s hebben de productie van hun films en series namelijk tijdelijk stil moeten leggen, schrijft Variety. Met als gevolg dat ze nu later moeten verschijnen. Deze tien films en series zijn nu vertraagd.

1. Lord of the Rings

Amazon werkt al enige tijd aan een geheel nieuwe Lord of the Rings-serie. De bedoeling is dat deze serie zich voor The Fellowship of the Ring afspeelt, wat betekent dat we het verleden verder induiken. Het exacte plot is echter nog niet bekend.

Supertof allemaal natuurlijk en wij kunnen dan ook niet wachten. Maar helaas voor ons is er wat vertraging ontstaan. De serie wordt namelijk in Nieuw-Zeeland opgenomen, waar het nieuwe coronavirus ook rondgaat. Cast- en crewleden zijn inmiddels verteld dat de productie stil komt te liggen en dat nog onduidelijk is wanneer dit weer hervat wordt.

Een exacte releasedatum voor de serie was er echter nog niet. De bedoeling is dat de serie ergens in 2021 verschijnt.

2. Jurassic World: Dominion

Ook de Jurassic-franchise is inmiddels weer opgestart, met maar liefst twee nieuwe films sinds 2015. De derde uit die geplande Jurassic World-trilogie – Jurassic World: Dominion – moet volgend jaar verschijnen. Sinds februari wordt dan ook druk gefilmd in Londen.

Maar ook bij deze film is de productie stilgelegd. Ook Groot-Brittannië kampt immers met de verspreiding van het nieuwe coronavirus, en filmstudio’s houden hun cast en crew graag gezond. Hoelang de productie stil ligt, is onbekend. De kans bestaat dus dat de releasedatum van juni 2021 niet gehaald wordt.

3. Mission Impossible: 7

Tom Cruise ooit laten stoppen met de Mission Impossible-franchise lijkt een onmogelijke missie (pun intended). Op dit moment wordt namelijk gewerkt aan alweer de zevende film in deze franchise, die onder meer in Venetië, Italië afspeelt.

Iedereen die de afgelopen dagen het nieuws heeft gezien, weet echter dat heel Italië op slot zit vanwege het coronavirus. En dat betekent ook dat er niet gefilmd mag worden. Paramount Pictures, de studio die de film maakt, heeft de productieplannen voor Italië dan ook uitgesteld. Welk effect dat heeft op de releasedatum, is niet duidelijk.

4. De nieuwe Marvel-series

Het Marvel Cinematic Universe heeft vorig jaar een groots verhaal afgerond, maar dat betekent niet dat Disney stopt met het maken van verhalen rondom de superhelden. Niet alleen verschijnen er nieuwe films, er komen ook drie series. Het gaat om Loki, Falcon and the Winter Soldier en WandaVision. Twee van die series – Falcon and the Winter Soldier en WandaVison – moeten zelfs dit jaar al verschijnen.

Maar helaas voor ons heeft Disney de pauzeknop ingedrukt voor de productie van de series. Voor hoelang dat precies is, is niet bekendgemaakt. We moeten er dus maar op hopen dat de twee series alsnog wel dit jaar verschijnen.

5. Wheel of Time

Fantasyfans kijken al enige tijd uit naar de aankomende serie gebaseerd op The Wheel of Time-boekenserie van robert Jordan. Deze serie gaat over Moiraine, wie lid is van de vrouwelijke, machtige organisatie van channelers genaamd Aes Sedai. Moiraine neemt na een aanval van het leger van de Dark One een groep van vijf jonge mensen met zich mee. Onder die vijf zit iemand die de reïncarnatie van The Dragon zou kunnen zijn: een held van lang geleden, die volgens de profetie de wereld moet redden of vernietigen.

De serie moet op Amazon Prime Video verschijnen en er wordt sinds 2019 aan gewerkt om dit ook mogelijk te maken. Maar helaas, eerder deze maand kondigde Amazon aan dat de productie werd stilgelegd vanwege het nieuwe coronavirus. De serie wordt namelijk in Praag opgenomen.

6. The Batman

Er is kritiek op geweest en er zijn lovende reacties om geweest: DC heeft Robert Pattinson als de nieuwe Batman aangewezen. Daar hoort natuurlijk ook een film bij, waar hard aan gewerkt wordt. Sterker nog: we hebben Pattinson al in zijn Batman-pak kunnen zien!

De productie van deze film had lange tijd geen problemen. Er werd namelijk binnen gefilmd en dat ging goed. Maar de planning was om naar Liverpool te verhuizen, in Groot-Brittannië. Maar daar wordt nu actief tegen de verspreiding van het nieuwe coronavirus gevochten. De studio vond het dan ook een beter idee om de productie tijdelijk stil te leggen. Gelukkig is dat niet erg lang: de planning is dat ze na twee weken weer verder kunnen.

7. The Little Mermaid en Peter Pan & Wendy

Disney is druk bezig met het maken van een aantal live action remakes van zijn klassiekers. Op dit moment wordt bijvoorbeeld gewerkt aan The Little Mermaid – De kleine zeemeermin – en Peter Pan & Wendy. Voel je de nostalgie al omhoog borrelen?

Helaas voor ons heeft Disney de productie van al deze films – en nog een aantal andere, zoals Home Alone – stilgelegd. En nee, de studio heeft niet bekendgemaakt voor hoelang dat precies is. Dus helaas, we moeten nog even wachten tot we opnieuw naar Neverland kunnen of onder de zee kunnen verdwijnen. Gelukkig staan de originele animatiefilms al wel op Disney+.

8. Stranger Things

Netflix is al weken bezig met het verspreiden van teasers over Stranger Things 4, ook al is de show nog in de maak. Er is ondertussen zelfs al een trailer verschenen, waarin een prangende vraag beantwoord wordt. Met andere woorden: wij zitten nu al op het puntje van onze stoelen!

Maar ook Netflix is niet immuun voor de verspreiding van het nieuwe coronavirus en het bedrijf heeft er dan ook voor gekozen om de productie van zijn films en series in de VS en Canada stil te leggen. Daar hoort Stranger Things ook bij, dus helaas: er is vertraging. Hoeveel vertraging precies, dat weten we nog niet.

9. The Walking Dead

The Walking Dead is al tien seizoenen lang een fenomeen en dat gaat niet snel veranderen. Er wordt namelijk hard aan een elfde seizoen gewerkt, waarin we ongetwijfeld weer kunnen genieten van toffe plotwendingen en verrassende momenten.

Bronnen hebben Variety echter laten weten dat de productie van het nieuwe seizoen drie tot vier weken vertraging heeft opgelopen, als gevolg van het nieuwe coronavirus. We moeten dus nog iets langer wachten op seizoen 11 dan verwacht!

10. American Crime Story: Impeachment

Netflix heeft inmiddels twee seizoenen van American Crime Story laten maken, waarin we dieper ingaan op een bekende en grote misdaad. Het eerste seizoen draaide helemaal om de rechtszaak tegen O.J. Simpson, met geweldig acteerwerk van onder meer Cuba Gooding Jr., David Schwimmer en John Travolta. In het tweede seizoen zagen we wat er allemaal speelde rondom de dood van modetycoon Versace, gespeeld door Edgar Ramírez. Dit seizoen had verder topacteerwerk van bijvoorbeeld Ricky Martin en Darren Criss.

Het derde seizoen is ondertussen in de maak en draait om de impeachment van president Bill Clinton. Sarah Paulson speelt Linda Tripp en Beanie Feldstein speelt Monica Lewinsky. Het seizoen zat in de voorbereidende fase en de productie moest in april van start gaan. Maar helaas, ook deze serie is gepauzeerd. Voor nu dan.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.