Netflix gaat top 10 meest bekeken series en films delen - Vance

Nu aan het lezen

Netflix gaat top 10 meest bekeken series en films delen

Netflix gaat top 10 meest bekeken series en films delen

Netflix is de perfecte uitkomst voor een avondje lekker chillen op de bank. Maar het aanbod is inmiddels zo groot, dat je soms gewoon even niet meer weet welke film of serie je nou moet kijken. Daar heeft het bedrijf mogelijk een oplossing voor bedacht. Want binnenkort zal het wekelijks de top 10 meest bekeken series en films delen.

Op deze manier wil Netflix een stuk transparanter worden over het gebruik. Het is een test die op dit moment alleen nog in het Verenigd Koninkrijk gebruikt zal worden. Dat geeft ons de mogelijkheid om erachter te komen wat daar het meest gezien wordt de afgelopen week.

Top 10 meest bekeken

Netflix heeft een lijst gepubliceerd met daarin de best bekeken video’s en series van de afgelopen week. Op Twitter laat het streamingsbedrijf weten dat het om een test gaat die de komende weken nog verbeterd zal worden. Zo’n lijst is niet alleen voor de kijkers handig, maar natuurlijk ook voor Netflix zelf. Zo kunnen zij per week bekijken hoe goed een serie of film loopt.

Een film of serie komt pas in de top 10 meest bekeken-lijst wanneer de kijker meer dan 70% van de film of afleveringen heeft gezien. Anders telt het niet mee.

Films en series

Het eerste top 10 meest bekeken lijstje staat inmiddels al online. Daaruit blijkt dat de serie Our Planet op dit moment het meest populair is op Netflix in de UK. Gevolgd door de films The Perfect Date en The Highwaymen.

Het is nog even afwachten hoe deze test verloopt en of deze dus blijft bestaan. Of deze ook naar de Nederlandse Netflix zal komen, blijft nog even de vraag.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.