Dit weten we al over de Lord of the Rings-serie van Amazon

Nu aan het lezen

Dit weten we al over de Lord of the Rings-serie van Amazon

Dit weten we al over de Lord of the Rings-serie van Amazon

Het is al enige tijd bekend: Amazon werkt aan een Lord of the Rings-serie. Hoewel het filmen nog moet beginnen en er nog weinig over het script te vertellen is, zijn er toch al behoorlijk wat details naar buiten gekomen. Zo weten we dat het om een prequel van The Fellowship of the Ring van Tolkien gaat, en zijn ook al een aantal castleden bekend.

De serie moet specifiek gaan om verhalen die zich afspelen vóór de bekende films en boeken. Maar wat het plot dan precies wordt, weten we helaas niet. Wel is er op het officiële Twitter-account van de serie een afbeelding van een kaart te zien, met daarop twee teksten.

De eerste is: “Welcome to the Second Age” (welkom in de tweede eeuw). Dat geeft ons dus een idee over de periode waarin de serie zich afspeelt. Die tweede eeuw was namelijk de tijd waarin de bekende ringen gemaakt werden, schrijft Variety.

Het tweede bericht haakt daarop in: “One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all, and in the darkness bind them, In the Land of Mordor where the Shadows lie.” Fans van de films en boeken zullen die tekst ook direct uit de film herkennen.

Zij doen mee (waarschijnlijk)

Amazon zelf houdt zijn lippen nog stijf op elkaar, maar dat is voor diverse bronnen anders. Daardoor hebben we al een idee van wie er in de serie gaan spelen. Dat is bijvoorbeeld Will Poulter, stellen bronnen. Poulter is bekend van onder meer The Maze Runner, Black Mirror en Narnia.

Variety heeft eerder ook al gemeld dat Markella Kavenagh een rol speelt. Kavenagh heeft nog weinig rollen gehad, en die waren vooral in Australische series. Welke rollen zij en Poulter gaan spelen, is nog onduidelijk.

Wat wel zeker is, is wie de serie ontwikkelen en schrijven. JD Payne en Patrick McKay nemen dat werk op zich. Nadeel is dat de twee volgens IMDb nog geen bekend werk op hun naam hebben, dus daarmee weten we eigenlijk nog weinig. Bryan Cogman, bekend van Game of Thrones, is een consulting producer. J.A. Bayona (Jurassic World: Fallen Kingdom) gaat meerdere afleveringen regisseren.

Er zijn wat regels

Dat team moet zich overigens aan behoorlijk wat regels houden. Volgens de deal die Amazon gemaakt heeft, heeft de Tolkien estate namelijk veto-recht over alle content in de serie die niet past bij wat de schrijver had bedacht. Dat stelt Tom Shippey, supervisor van de serie, tegenover de Duitse Tolkien Society

Daarnaast mag de serie niet aan de Third Age of Middle-earth komen. Dat is de tijd die we al zagen in de films The Hobbit en The Lord of the Rings. Dat suggereert overigens ook direct dat er geen hobbits in de serie komen.

Dit is wanneer de serie komt

Tot slot heeft Jennifer Salke – het nieuwe hoofd van Amazon Studios – nog wat tipjes van de sluier gelicht tegenover The Hollywood Reporter. Ze vertelt onder meer dat Amazon de serie ergens in 2021 op de markt wil brengen. We moeten dus nog wel even wachten.

Daarentegen krijgen we wel flink wat content. Volgens Shippey krijgt ieder seizoen namelijk twintig afleveringen. We zijn dus wel even zoet!

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.