Amazon en Warner Bros. in gesprek over Lord of the Rings tv-serie - Vance

Nu aan het lezen

Amazon en Warner Bros. in gesprek over Lord of the Rings tv-serie

Amazon en Warner Bros. in gesprek over Lord of the Rings tv-serie

Het is alweer een paar jaar rustig in de levens van Lord of the Rings en The Hobbit fans. Er lijkt echter een fantastische storm op komst: televisieproducent Warner Bros. Television en J.R.R. Tolkien zijn namelijk met Amazon in gesprek over een tv-serie van The Lord of the Rings.

Samenwerking

De gesprekken over de mogelijke samenwerking bevinden zich nog in een vroeg stadium. Het is dus nog niet met 100 procent zekerheid te zeggen of de tv-serie echt werkelijkheid wordt. Het feit dat er rond wordt ‘geshopt’ met het idee van een nieuwe adaptatie van de boeken en films geeft ons echter genoeg reden voor feest.

Warner Bros. werkte eerder al aan de adaptaties van de Lord of the Rings boeken en de The Hobbit prequel. Het besluit van Tolkien om weer met de studio samen te werken aan een nieuwe productie, lijkt daarom een logische volgende stap. Of de gesprekken met Amazon CEO Jeff Bezos uit zullen monden tot een daadwerkelijke samenwerking is echter nog maar de vraag. Volgens geruchten waren ook Netflix en HBO kandidaten voor de tv-serie. Mede door de hoge productiekosten van 150 miljoen dollar per seizoen, en 250 miljoen dollar voor de gebruikersrechten, stapte HBO van het idee af.

Wij duimen alvast voor deze fantastische uitbreiding op het Lord of the Rings verhaal. Wat zou het toch heerlijk zijn om weer even te ontsnappen in de fantasiewereld van hobbits, tovenaars en pratende bomen. Wie weet verschijnen Gandalf, Frodo en zijn vrienden binnenkort in jouw woonkamer.

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.