Pathé brengt The Lord of the Rings terug naar het witte doek

Nu aan het lezen

Pathé brengt The Lord of the Rings terug naar het witte doek

Pathé brengt The Lord of the Rings terug naar het witte doek

Wat doe je als bioscoop als je wel de deuren mag openen, maar er weinig nieuwe films verschijnen door de coronacrisis? Je brengt pareltjes uit het verleden gewoon weer terug! Dat is wat Pathé moet hebben gedacht, want de bioscoopketen brengt alledrie de Lord of the Rings-films terug naar het witte doek. Vanaf 8 oktober kun je de eerste film in de bioscopen bekijken.

Geloof het of niet, maar de filmserie The Lord of the Rings werd al in 2003 afgesloten met de film The Return of the King. Destijds zat een groot deel van de wereld in de bioscoop om te zien hoe Sam, Frodo en hun vrienden de One Ring terugbrachten naar Mordor, in de hoop hem daar te vernietigen. En ook na die tijd werden de films ongetwijfeld nog vaak opnieuw gekeken vanuit de eigen woonkamer. Maar de films opnieuw in de bioscoop kunnen zien, die kans krijgen we niet vaak.

Pathé geeft ons die kans nu dus wel. En dat is niet gek: volgens commercieel directeur Doron Kurz staat deze trilogie steevast bovenaan het wensenlijstje van bezoekers van films die terug moeten komen in de bioscoop. Extra bijzonder is dat het de eerste keer is dat de Extended Edition in Nederland in de bioscoop te zien is. Daarmee krijgen we 144 minuten meer beeldmateriaal te zien dan bij de vorige keer op het witte doek.

Overigens is het niet de eerste keer dat Pathé filmklassiekers terugbrengt. Tijdens de crisis werden ook al onder meer de Harry Potter-films, de LEGO Movie, Inception, de Back to the Future-trilogie en Interstellar opnieuw in de bioscopen vertoond.

Vanaf oktober

The Lord of the Rings-trilogie verschijnt niet in één keer in de bioscoop. Vanaf 8 oktober kun je The Fellowship of the Ring zien, wat de eerste film is. Vanaf 15 oktober kun je dan naar deel twee, The Two Towers. En vanaf 22 oktober kun je de serie afsluiten met The Return of the King. Kaartjes kun je via de website van Pathé kopen.

Overigens moet je je bij een bezoek wel aan de ingestelde maatregelen omtrent de coronacrisis houden. Je moet dus 1,5 meter afstand houden en niet alle stoelen zijn beschikbaar. Natuurlijk mag je wel naast mensen uit je huishouden of naast één ander iemand zitten. Kaartjes kun je alleen online kopen en niet aan de kassa.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.