Nog meer nieuwe emoji's: vanaf 2021 komen er 217 nieuwe bij

Nu aan het lezen

Nog meer nieuwe emoji’s: vanaf 2021 komen er 217 nieuwe bij

Nog meer nieuwe emoji’s: vanaf 2021 komen er 217 nieuwe bij

Er lijkt geen einde te komen aan alle emoji’s. Een hoop gebruikers weten nu niet eens welke er allemaal al beschikbaar zijn. En wil je je berichtje even snel wat grappiger maken door er een leuk poppetje achter te plaatsen, dan ben je al snel uren bezig om de juiste te vinden. Maar al deze nieuwe emoji’s zorgen er ook voor dat het steeds diverser wordt, en dat is natuurlijk hartstikke positief. Goed nieuws voor degenen die nog altijd zitten te wachten op een bepaalde emoji: er komen weer een aantal nieuwe bij.

Van de 217 nieuwe die er in 2021 bij zullen komen, zijn er eigenlijk slechts zeven écht nieuw. Bij 210 van de gevallen gaat het namelijk om nieuwe combinatie van huidskleuren van de bestaande emoji’s. Bijvoorbeeld van de kussende poppetjes. Dat is te zien op de website van het Unicode Consortium, de non-profitorganisatie die emoji’s goedkeurt en uitbrengt.

Compleet nieuw

Niet getreurd, want er komen dus alsnog zeven compleet nieuwe emoji’s bij. Dit gaat om een brandend hart, een helend hart, een vrouw met een baard, een genderneutraal persoon met baard, een zuchtend persoon, een hoofd in de wolken en een gezicht met spiraalogen.

emoji's
Afbeelding: Unicode Consortium

Coronavirus

Het was even de vraag of er überhaupt nieuwe emoji’s gelanceerd zouden worden. In april liet het Unicode Consortium nog weten dat er tot 2022 geen nieuwe uitgebracht zouden worden in verband met het coronavirus. Toch zijn er een aantal nieuwe doorgekomen. Zelf noemen ze dit dan ook ‘een kleine release’.

Vanaf wanneer we deze nieuwe emoji’s precies kunnen gebruiken, is nog even de vraag. Maar de kans is groot dat dit vanaf 2021 kan.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.