Facebook en Instagram verbieden gebruik van geseksualiseerde emoji's

Nu aan het lezen

Facebook en Instagram verbieden gebruik van geseksualiseerde emoji’s

Facebook en Instagram verbieden gebruik van geseksualiseerde emoji’s

We weten inmiddels allemaal wel waar de aubergine- of perzik emoji voor staan, en dat dit niets te maken heeft met de letterlijke betekenis ervan. Ook Facebook is hiervan op de hoogte, en heeft besloten om deze geseksualiseerde emoji’s te verbieden. Voortaan mag je deze alleen nog maar gebruiken als je het daadwerkelijk over aubergines of perziken hebt.

Facebook en Instagram lijken steeds strenger te worden met de censuur van de platformen. Helemaal nu ze hier ook nog eens emoji’s gaan verbieden.

Geseksualiseerde emoji’s

In de nieuwste communityrichtlijnen is beschreven dat content geen seksuele ontmoetingen mag faciliteren, aanmoedigen of coördineren. Deze nieuwe richtlijnen moeten ervoor zorgen dat er geen gesprekken over seks ontstaan, op welke manier dan ook.

Deze nieuwe richtlijnen kunnen ervoor zorgen dat wanneer jij een bericht op Facebook of Instagram post met een perzik-emoji hierin verwerkt, deze verwijderd wordt. Dit gebeurt omdat Facebook op dat moment van mening is dat de inhoud van jouw berichtje seksueel getint is. Ook mag je nu bijvoorbeeld geen aubergine meer gebruiken om bepaalde delen van je naakte lichaam te verbergen.

Facebook en Instagram zijn niet de eerste platformen die strenger kijken naar indirecte seksuele toespelingen. Tumblr riep eerder al een halt op pornografische content op het platform.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.