Gmail fan? De app is nu ook als standaard mailapp in te stellen op iPhone

Nu aan het lezen

Gmail fan? De app is nu ook als standaard mailapp in te stellen op iPhone

Gmail fan? De app is nu ook als standaard mailapp in te stellen op iPhone

Ben je een van de vele iPhone-gebruikers die de standaard mailapp van Apple he-le-maal niks vind? Grote kans dat je dan de Google-variant Gmail gebruikt, die overigens een stuk gebruiksvriendelijker is. Apple hield altijd zijn poot stijf en wilde natuurlijk liever niet dat de iPhone-gebruikers de app van de grote concurrent zouden gebruiken. Maar daar is nu toch verandering in gekomen.

In de nieuwste iOS 14 update heeft Apple het besturingssysteem iets meer open gegooid. Dat maakt het mogelijk om apps van derden als standaardapp in te stellen op de iPhone, zoals bijvoorbeeld de Gmail-app. Deze is vernieuwd voor de nieuwste iOS update en nu dus ook als standaard mailapp te gebruiken.

Browsers

Naast de mail app van Google is het ook mogelijk om de browser van de concurrent als standaard te gebruiken. Surf je liever op Chrome dan op Safari, ook op je smartphone? Dan zullen linkjes voortaan direct in Chrome geopend worden, in plaats van in Safari. Ook Edge en Firefox worden vanaf nu ondersteund.

Bug

Opvallend is wel dat iOS 14 op dit moment (nog) kampt met een bug. Wanneer je als gebruiker een app van derden als standaardapp hebt ingesteld, verdwijnen deze instellingen weer nadat je de telefoon of tablet opnieuw opstart. Of Apple het op deze manier toch nét iets minder aantrekkelijk wil maken voor gebruikers, is even de vraag. Maar de kans is groot dat deze bug snel opgelost zal worden.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.