Smart Reply van Gmail beantwoordt je mails automatisch - Vance

Nu aan het lezen

Smart Reply van Gmail beantwoordt je mails automatisch

Smart Reply van Gmail beantwoordt je mails automatisch

Met behulp van steeds slimmer wordende computers wil Google het automatisch beantwoorden van e-mails mogelijk maken. Zo bestaat de app Google Inbox, waarmee het sneller beantwoorden van e-mails gemakkelijker moet worden. Ook biedt Google Inbox meer overzicht in je postvak. In de toekomst wil Google ervoor zorgen dat je zoveel mogelijk tijd bespaart bij het schrijven van nieuwe berichten. Zo analyseert de app bijvoorbeeld de inhoud van een mail, om vervolgens met mogelijke antwoorden te komen. De app biedt op dit moment 20.000 mogelijke antwoorden.

Geen tijd is geen excuus

Volgens Google zijn de korte antwoorden een soort ontvangstbevestiging, dus eigenlijk een mail voorafgaand aan een uitgebreider antwoord. Inbox komt met drie suggesties voor een mailtje.

In een voorbeeldvideo vertelt Google hoe Inbox precies werkt. Hoe vaker je gebruikmaakt van Google’s slimme antwoorden, hoe beter de suggesties in het vervolg worden. Deze week wordt de nieuwe functie al toegepast in Google’s Inbox, en waarschijnlijk zal Gmail niet veel later volgen.

 

 

Ellen Veltman (21) is Digital Producer bij OK GO en redactrice bij Vance.nl. Geïnteresseerd in trends, lifestyle, creativiteit en altijd op zoek naar nieuwe hotspots en inspiratie.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.