Wordt je volgende telefoon misschien wel een Google Pixel? - Vance

Nu aan het lezen

Wordt je volgende telefoon een Samsung of een iPhone? Of misschien een Google Pixel?

Wordt je volgende telefoon een Samsung of een iPhone? Of misschien een Google Pixel?

Made by Google. Misschien staan deze drie woorden wel op je volgende smartphone. Het techbedrijf brengt namelijk een superstrakke telefoon op de markt die serieus de potentie heeft om een bedreiging te vormen voor de giganten Apple en Samsung. En dat Google de strijd serieus aan wil gaan moge duidelijk zijn. Bij aanschaf van het toestel krijg je namelijk een kabeltje waarmee je makkelijk al je contacten, foto’s, video’s, muziek, je agenda en zelfs – in geval van een iPhone – je iMessage-berichten over kunt zetten.

De telefoon heeft de naam Pixel gekregen en komt in twee varianten: één van 5 inch en één van 5,5 inch. Het apparaat draait natuurlijk op het besturingssysteem van Google zelf: Android. En, eerlijk is eerlijk, het is een gelikt apparaat. In eerste instantie komt hij in drie kleuren beschikbaar: Quite Black, Very Silver en Really Blue. De laatste is slechts in beperkte oplage beschikbaar.

Google_Pixel_XL

De telefoons hebben volgens Google de beste camera in een smartphone ooit en komen met een opslagcapaciteit van 32 of 128 GB.  Toch hoef je je geen zorgen te maken dat je niet genoeg ruimte heb voor je foto’s. Bezitters van een Pixel krijgen namelijk onbeperkte opslagcapaciteit voor foto’s.

Wanneer de telefoon in Nederland beschikbaar komt, is nog niet bekend. Vooralsnog is hij alleen te bestellen in de Verenigde Staten, Canada, Australië, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Bij onze oosterburen kost de Pixel ongeveer 750 euro. Je betaalt dat bedrag voor het model van 32 GB. Het model van 128 GB is honderd euro duurder. De grotere Pixel XL zal in Duitsland voor 900 euro over de toonbank gaan. Voor het model van 128 GB betaal je meer dan duizend euro.

Nog meer gadgets

De smartphone is niet het enige product dat Google heeft aangekondigd. Het bedrijf brengt namelijk ook een router op de markt, Google Wifi. Maar Google wil nog op een andere manier je huiskamer binnenkomen, via Google Home. Dat is een slimme speaker waar je tegen kunt praten. Op die manier kun je het apparaat met je stem besturen. Centraal in de Pixel en in alle andere producten staat de persoonlijke assistent van het bedrijf, Google Assistant. Die is te vergelijken met Siri van Apple, maar moet een stuk slimmer zijn.

Google Assistent moet dus je persoonlijke assistent worden. Die kan ’s ochtends je agenda voorlezen, vertellen wat voor weer het wordt en dingen voor je op internet opzoeken. Maar je kunt het apparaat bijvoorbeeld ook koppelen aan andere verbonden apparaten in je huis. Zo kun je je assistent automatisch het licht laten dimmen of iets laten afspelen op televisie zodra je hem daartoe opdracht geeft. Enige puntje: om dit allemaal te laten werken wil Google natuurlijk van je weten hoe je Google Assistent gebruikt. Gemak ten koste van een inkijkje in je leven. Wanneer de Google Home in Nederland beschikbaar te koop zal zijn, is nog steeds niet bekend.

Google_Home_lifestyle

Stan (21) is redacteur bij Vance.nl en woont in Hilversum. Hij leeft op media, leest en schrijft graag en verkondigt het evangelie van de podcast aan iedereen die maar luisteren wil.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.