Wie neemt deze duistere boodschap voor Jack Sparrow in ontvangst?

Nu aan het lezen

Wie neemt de duistere boodschap voor Captain Jack Sparrow in ontvangst in de nieuwste trailer van Pirates of the Caribbean?

Wie neemt de duistere boodschap voor Captain Jack Sparrow in ontvangst in de nieuwste trailer van Pirates of the Caribbean?

Zal Jack, ahum, Captain Jack Sparrow ooit in alle rust de zeven zeeën kunnen bevaren? Het lijkt er op van niet, want in de nieuwste film in de Pirates of the Caribbean-reeks wordt hij wederom op de hielen gezeten. In de eerste beelden, die afgelopen weekend werden vrijgegeven, is te zien hoe de ondode kapitein Salazar een niet al te vrolijk bericht voor hem heeft: ‘De dood komt recht op je af.’ Een gezellig begin voor Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales.

Wie is Henry?

Of Sparrow zich direct zorgen zou maken is überhaupt maar de vraag. De piraat is in ieder geval niet de persoon die het bericht in ontvangst mag nemen. Dat is Henry, een lid van de British Royal Navy en een overlevende van de gewelddadige entering van zijn schip door Salazar. Wie Henry precies is is nog onbekend. De Britse roddelkrant The Daily Mirror citeert in januari 2015 acteur Brenton Thwaites, die Henry speelt. Hij zegt daar dat de film draait over een jonge man die de band met zijn vader, Davy Jones, wil verbeteren.

Maar of hij daarmee ook zijn personage omschrijft is onduidelijk. Omdat Disney officieel nog niets over de achtergrond van Henry heeft vrijgegeven en omdat de acteur enige gelijkenis met Orlando Bloom vertoont, draait de speculatiemachine op volle toeren. Bloom keert voor de nieuwe film terug als Will Turner, die na At World’s End (2007) kapitein van The Flying Dutchman wordt. Hij komt niet voor in de vierde film van de reeks, On Stranger Tides (2011), maar we weten wel dat hij en Elisabeth Swan (Keira Knightley) een zoon hebben. Die is namelijk te zien in een van de laatste scenes van At World’s End, waarin Turner na tien jaar terugkeert aan land.

Disney blijft lekker stil, maar sommigen vermoeden dat Henry niet de zoon van Davy Jones, maar van Will Turner is. Over een paar maanden weten we weer: Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales staat gepland voor mei 2017.

Stan (21) is redacteur bij Vance.nl en woont in Hilversum. Hij leeft op media, leest en schrijft graag en verkondigt het evangelie van de podcast aan iedereen die maar luisteren wil.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.