Duik binnenkort in de magische wereld van Harry Potter in virtual reality

Nu aan het lezen

Duik binnenkort in de magische wereld van Harry Potter in virtual reality

Duik binnenkort in de magische wereld van Harry Potter in virtual reality

Met virtual reality is het mogelijk om in een compleet andere wereld te duiken. Als je ooit een VR-bril op hebt gehad, vertel ik je niets nieuws. Virtual reality is tof, maar het wordt pas echt leuk als je dingen kunt beleven die in het echte leven niet mogelijk zijn. Dat dachten ze bij Google ook. Daarom kun je binnenkort door middel van virtual reality direct in de magische wereld van Harry Potter duiken. Dat kan met de bril die Google gisteren zelf aankondigde: Daydream View. Daarnaast heb je ook een smartphone nodig die voldoet aan bepaalde eisen van Google (op dit moment is slechts één smartphone compatibel met de bril).

Weet je de bril en een smartphone in je bezit te krijgen, dan kun je dus in de betoverende wereld van Harry Potter duiken. Google heeft namelijk een deal gesloten met filmstudio Warner Bros., die de Harry Potter-films distribueert. Over een maand komt een nieuwe film over het universum van schrijfster J.K. Rowling uit: Fantastic Beasts And Where To Find Them. Google en Warner Bros. laten je nu onderdompelen in de wereld van Fantastic Beasts met een speciale virtual-reality-ervaring voor Daydream View. In die ervaring mag je zelf de tovenaar of heks uithangen. De bijbehorende controller verandert in een toverstaf, die je kunt gebruiken om spreuken uit te spreken.

gifharrypotter

De bril is binnenkort te koop in de Verenigde Staten voor 79 dollar. Over een release in Europa heeft het bedrijf nog niets naar buiten gebracht (maar ik kan niet wachten!). De aankondiging is beperkt, maar de verwachtingen zijn hooggespannen. November lijkt een fantastische maand te worden voor fans van Harry Potter. Naast de virtual-reality-ervaring van Daydream View, beleeft Fantastic Beasts namelijk op 17 november zijn première in de Nederlandse bioscopen.

Google_DaydreamView

Stan (21) is redacteur bij Vance.nl en woont in Hilversum. Hij leeft op media, leest en schrijft graag en verkondigt het evangelie van de podcast aan iedereen die maar luisteren wil.

Meest gedeeld

De Ochtendprofeet is er niks bij, mis nooit het laatste Harry Potter nieuws.