Motiv Ring verwerkt een fitnesstracker in een ring - Vance

Nu aan het lezen

Motiv Ring verwerkt een fitnesstracker in een ring

Motiv Ring verwerkt een fitnesstracker in een ring

Als ik ga hardlopen vind ik het al lastig als mijn telefoon mee moet. Want in mijn sportlegging zitten geen zakken. Laat staan dat er nog een of andere hartslagmeter ergens om moet. Een armband zit zo los om je arm en en als ie strak zit knelt ie weer. Bij een ring heb je dat probleem niet. Je kunt hem zonder problemen de hele dag dragen, wat je ook doet.

Dat moet Motiv ook gedacht hebben, waarna het bedrijf een fitnesstracker heeft ontwikkeld in de vorm van een ring!

Motiv Ring

Mogelijkheden

De fabrikant Motiv heeft sensoren voor het meten van activiteiten in een ring weten te integreren. De Motiv Ring heeft een stappenteller, meet je hartslag en slaapgedrag en de bijbehorende app houdt bij hoeveel calorieën je hebt verbrand. Verder is de gadget waterdicht tot 5 meter en heeft hij een accuduur van 3 tot 5 dagen. Daarnaast kan hij met een lampje notificaties van je smartphone melden.

De Motiv Ring kost 199 dollar en is vanaf komende dinsdag te bestellen in twee kleuren, grijs en roségoud, en in zeven verschillende maten. Hij werkt voorlopig alleen met iOS-apparaten. De levering vindt volgens Motiv in de lente plaats. Motiv demonstreert zijn ring tijdens de grote technologiebeurs CES in Las Vegas deze week.

Meer slimme ringen

Er zijn vaker slimme ringen op de markt gebracht. Zo verscheen er vorig jaar een NFC-ring waarmee je contactloos kan betalen. Ook was er al een ring die telefoonnotificaties kon weergeven en een ring waarmee je apparaten kon besturen met bewegingen. Verder heeft Apple meerdere patenten rond het concept van een slimme ring.

Nena is 21 jaar en studeert Journalistiek in Tilburg. Ze houdt zich graag bezig met schrijven, film en fotografie. Mensen denken vaak dat ze aan het dromen is, maar in werkelijkheid bedenkt ze dan geniale creatieve producten. Of wat ze gaat eten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.