Wereld Emoji Dag: Apple bevestigt 70 nieuwe emoji's

Nu aan het lezen

Wereld Emoji Dag: Apple bevestigt 70 nieuwe emoji’s

Wereld Emoji Dag: Apple bevestigt 70 nieuwe emoji’s

Het is vandaag Wereld Emoji Dag! En juist op deze dag bevestigt Apple dat er 70 nieuwe emoji’s in het nieuwste besturingssysteem zullen verschijnen. Wanneer deze emoji’s precies te gebruiken zijn, is nog onduidelijk. Wel zeker is dat we deze in ieder geval dit jaar nog kunnen gebruiken.

Er zullen nieuwe varianten komen op de bekende emoji’s met de gele gezichtjes, maar ook zullen er nieuwe superhelden komen, zowel vrouwelijke als mannelijk.

Nieuwe emoji’s

Ook zullen we gebruik kunnen maken van roodharige-, kale- en grijze emoji’s. En ook bij deze emoji’s zijn alle verschillende huidskleuren te kiezen. Zo brengt Apple meer diversiteit in de gezichtjes.

Benieuwd geworden wat er nog meer voor nieuws komt in het nieuwste besturingssysteem van Apple? Je leest het in dit artikel.

Meestgebruikte emoji’s op Twitter

Mediabureau Coosto deed onderzoek naar het emoji-gebruik op Twitter. Voor het onderzoek werden ruim 10 miljoen tweets met emoji’s uit 2017 onder de loep genomen. Wat bleek? Nederlanders houden van emoji’s en mannen gebruiken deze meer op Twitter dan vrouwen.

Zo kwam het mediabureau er ook achter dat er gemiddeld bijna 900.000 emoji’s per maand gebruikt worden (895.558 om precies te zijn). Daarnaast werd duidelijk dat emoji’s met positieve gezichtsuitdrukkingen de overhand hebben. En dat vinden we natuurlijk wel zo gezellig.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.