Apple geeft je voortaan minder terug voor je gebruikte iPhone

Nu aan het lezen

Apple geeft je voortaan minder terug voor je gebruikte iPhone

Apple geeft je voortaan minder terug voor je gebruikte iPhone

Apple heeft al enige tijd een mooie deal: als je je oude iPhone, iPad of MacBook inlevert voor recycling, krijg je korting op een nieuwe. Maar de hoogte van die korting is in 2020 lager dan vorig jaar. Dat constateert iCulture na eigen onderzoek.

Apple zegt al jaren dat recycling erg belangrijk is. En het bedrijf stimuleert het dan ook graag. Daarom werd het Trade In-programma opgezet. Lever je oude apparaat in en je krijgt korting op een nieuwe.

Tot voor kort kreeg je echt flinke kortingen via dit programma. Leverde je je oude MacBook Pro in? Dan kon je maximaal 1.200 euro korting op een nieuwe krijgen. De iPhone XS Max leverde maximaal 490 euro op en de iPad Pro maximaal 250 euro.

Honderden euro’s minder voor MacBook Pro

Maar daar is nu dus verandering in gekomen, ontdekte iCulture. Van die 1.200 euro die je voor een MacBook Pro kreeg, is nu slechts 690 euro over. En die trend zien we ook bij andere apparaten van Apple. Zo levert een MacBook Air nu nog maximaal 320 euro op, tegenover 450 euro in het verleden. De korting die je voor het inleveren van een gewone MacBook krijgt, is gedaald van 440 euro naar 350 euro.

Heb je een nieuwe iMac op het oog en wil je de oude inruilen? Dan moet je ook rekening houden met een lagere dan voorheen. De korting voor een iMac is gedaald van 570 euro naar 450 euro. Voor een Mac Pro krijg je nog maximaal 360 euro (was 450 euro) en voor een Mac mini maximaal 90 euro (was 140 euro).

Klappen voor iPhones minder hard

Ook de inruilkortingen voor de iPhone en iPad zijn verlaagd, al zijn die prijsdalingen minder hoog dan bij de laptops en computers van Apple. Voor een iPhone XS Max kreeg je voorheen maximaal 490 euro, en daar is nu nog 420 euro van over. De iPad Pro zag de korting dalen van maximaal 250 euro naar 210 euro.

Opvallend is dat de inruilkorting bij de Apple Watches hetzelfde is gebleven. Daarentegen waren die vergoedingen met 80 euro voor de Apple Watch Series 40 en 60 euro voor de Series 3 al behoorlijk laag.

Overigens zijn al deze bedragen wel de maximale vergoeding. Reken je dus niet rijk: de kans is groot dat je nog minder krijgt voor je gebruikte apparaat. Wil je meer verdienen met je oude apparaat, dan kun je waarschijnlijk beter naar de tweedehandsmarkt. Dan krijg je er waarschijnlijk meer voor terug.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.