Nieuwe Marvel series: Zo bereidt je je voor op de nieuwste uitbreidingen

Nu aan het lezen

Marvel breidt universum uit: zo kun je je voorbereiden op de nieuwe series

Marvel breidt universum uit: zo kun je je voorbereiden op de nieuwe series

Sinds het einde van Phase Four van Marvel wachten we met spanning op allerlei nieuwe content. Een deel van die content bestaat natuurlijk uit nieuwe films, maar er komen ook een stel series aan die ons meer informatie geven over de personages uit het universum. Vorige week kregen we al een eerste blik. Maar hoe breng je de tijd door tot die films zijn verschenen? Wij helpen je vast voorbereiden.

Marvel heeft besloten om een aantal van zijn tofste karakters een eigen serie te geven. The Falcon and the Winter Soldier is de eerste van de drie, die in augustus 2020 al op Disney+ moet verschijnen. In de trailer die tijdens de Super Bowl gedeeld werd, zagen we al dat de serie begint waar de verhalen uit de films eindigen. Sam Wilson – The Falcon – heeft het schild van Steve Rogers en oefent ermee. Bucky, de beste vriend van de Captain, helpt daarbij. Natuurlijk kan het niet anders dan dat de twee samen op avontuur gaan.

De tweede serie die verschijnt is WandaVision. In december 2020 leren we meer over de fascinerende romance tussen Wanda en Vision, waar we in de films al een glimp van kregen. In de trailer van vorige week zagen we de twee samen in een huis, maar het leek om verschillende periodes in het verleden te gaan. Een deel van de beelden is bijvoorbeeld zwart-wit.

De derde serie gaat over de tofste schurk van Marvel: Loki. De broer van Thor heeft de afgelopen jaren voor behoorlijk wat onheil gezorgd in de films, maar heeft zichzelf ook bewezen in de laatste films. Maar wie zegt dat zijn verhaal klaar is? Wij in ieder geval niet, en Marvel ook niet. In 2021 moet er namelijk een serie over Loki komen, en ook daar zagen we in de trailer van vorige week al een eerste beeld van.

Zo kun je je nu al voorbereiden op de series

Marvel is tegenwoordig echter een flink universum geworden en de kans bestaat dat je echt niet meer alle details weet over de personages uit deze series. Of misschien weet je dat nog wel, maar wil je hun verhalen tot nu toe gewoon nog een keer zien. In dat geval is er goed nieuws: met de komst van Disney+ vorig jaar heb je alle films voorhanden. Je kunt de komende maanden dus nog een keer genieten van alle films. Maar voor welke ga je dan?

Wil je meer te weten komen over Wanda en Vision? Dan kun je goed beginnen bij Avengers: Age of Ultron. In deze film leren we de beide personages kennen, als Tony Stark per ongeluk Ultron op de wereld loslaat. Ultron is een kunstmatige intelligentie en robot die wereldvrede wil bereiken door een groot deel van de mensen uit te roeien. Logischerwijs is het aan The Avengers om hem tegen te houden.

Het verhaal van The Falcon en The Winter Soldier begint op verschillende punten in de tijdlijn. The Winter Soldier – ook bekend als Bucky – leren we tijdens Captain America: The First Avenger al kennen. In die film zien we het ontstaan van Captain America en hoe hij in onze tijd terecht is gekomen. The Falcon leren we kennen in de tweede film van Captain America, waarin we zien dat Bucky inmiddels The Winter Soldier is. The Falcon is een nieuwe vriend van Steve Rogers, en samen met Black Widow strijden ze tegen een machtige vijand.

En Loki dan?

Loki zit zoals gezegd al jarenlang in de Marvel-films. Zijn verhaal begint al in de film Thor, waar we hem leren kennen als de broer van de machtige Noorse god. Loki ontdekt echter dat hij helemaal geen zoon van Odin is, en besluit de troon voor zichzelf te claimen. Het is aan Thor om hem tegen te houden.

Het fijne van al deze films is dat het niet de enige of de laatste keer is dat we alle vier de personages zien. Ze komen allemaal nog meermaals terug in het Marvel-universum. Dus als je het begin van hun verhalen gezien hebt, kun je direct doorpakken met de rest van hun verhaal. Vanaf deze herfst zien we dan hoe het allemaal verder gaat.

The Falcon and The Winter Soldier verschijnt in augustus dit jaar op Disney+. WandaVision volgt in december en de serie Loki in 2021. 

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.