Orphan Black-ster gaat She-Hulk spelen in nieuwe Disney+-serie

Nu aan het lezen

Orphan Black-ster gaat She-Hulk spelen in nieuwe Disney+-serie

Orphan Black-ster gaat She-Hulk spelen in nieuwe Disney+-serie

Disney werkt hard aan toffe nieuwe series voor zijn streamingdienst Disney+. Eén van die series gaat over de She-Hulk, een personage uit stripboeken van Marvel. En nu is ook duidelijk wie die rol op zich gaat nemen: Tatiana Maslany. Dat meldt BBC.

Maslany is zeker geen onbekende in de entertainmentwereld. Eerder speelde ze namelijk al de hoofdrol in de serie Orphan Black, waarin een vrouw ontdekt dat ze slechts één van vele klonen is. Maslany speelde al die klonen en had daarmee ruim tien rollen in een enkele serie. En ja, die dames verschenen ook regelmatig tegelijkertijd in beeld. Een flinke acteerprestatie dus, waar Maslany veel complimenten over kreeg en in 2016 zelfs een Emmy mee won.

Nu gaat Maslany voor het eerst een superheld spelen. She-Hulk is een familielid van de beter bekende Hulk, en niet alleen vanwege hun interessante alter-ego’s. She-Hulk is namelijk eigenlijk Jennifer Walters, het nichtje van Bruce Banner. Walters is in het dagelijks leven advocaat. Als ze op een dag neergeschoten wordt, redt Bruce Banner haar leven met een bloedtransfusie. Op die manier komt ook hetgeen wat Banner The Hulk maakt in haar bloed terecht, en verandert Walters in een vrouwelijke versie van het ‘monster’.

Walters is echter wel anders dan Banner. Waar Banner in Hulk-vorm weinig meer lijkt te weten van wie hij is en hij zijn intelligentie lijkt te verliezen, is dat bij Walters helemaal niet het geval. Zij kreeg namelijk veel minder van de gamma-straling binnen via de bloedtransfusie, waardoor haar Hulk veel milder is. Walters leert daardoor om rustig te blijven en slim na te denken, zelfs als ze in Hulk-vorm is.

Naar Disney+

She-Hulk heeft eerder a animatieserie gehad, maar is verder nog weinig op een beeldscherm te bewonderen geweest. Daar gaat binnenkort dus verandering in komen, met een nieuwe serie op Disney+. Volgens Deadline moeten we daar nog wel even op wachten: de serie komt naar verwachting volgend jaar pas.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.