Disney geeft Black Widow en Indiana Jones 5 nieuwe releasedata

Nu aan het lezen

Disney geeft Black Widow, Eternals en Indiana Jones 5 nieuwe releasedata

Disney geeft Black Widow, Eternals en Indiana Jones 5 nieuwe releasedata

De coronacrisis heeft ook flinke gevolgen voor de entertainmentindustrie. Nu de bioscopen dicht zijn en in diverse landen lockdowns zijn, besluiten diverse studio’s om hun films uit te stellen. Zo ook Disney, dat de releasedata van diverse films heeft aangepast. Het gaat onder meer om Black Widow en Indiana Jones 5, schrijft Variety.

Black Widow liep vorige maand vertraging op als gevolg van de coronacrisis. Nu is duidelijk dat ook de releasedatum verschoven is. De film moet op 6 november verschijnen, de dag dat een andere Marvel-film – The Eternals – eigenlijk had moeten verschijnen. Logischerwijs is daarmee de planning van heel Marvel nu aangepast.

The Eternals krijgt namelijk ook een nieuwe releasedatum. De film wordt verschoven naar 12 februari 2021. Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings moet op 7 mei 2021 verschijnen, gevolgd door Doctor Strange 2 op 5 november 2021 en Thor: Love and Thunder op 18 februari 2022. Black Panther 2 houdt wel de originele releasedatum, namelijk 6 mei 2022. Captain Marvel 2 verschijnt dan als laatste op 8 juli 2022.

Pixar verschuift ook

Niet alleen de Marvel-films, maar ook diverse andere Disney-releases komen later in de bioscoop. De nieuwe versie van Mulan verschijnt nu bijvoorbeeld pas op 24 juli dit jaar. Dat is de dag dat Jungle Cruise – met Dwayne Johnson en Emily Blunt – eigenlijk in de bioscoop moest komen. Die film gaat nu naar 20 juli 2021.

Aan Indiana Jones 5 wordt nog hard gewerkt, maar ook deze film heeft al vertraging. Het nieuwe avontuur van Indy moest in de zomer van 2021 op het witte doek verschijnen, maar dat wordt nu pas op 29 juli 2022.

Overigens kan het zijn dat bepaalde data nog verder gaan verschuiven. Het is immers niet bekend hoe lang de crisis precies gaat duren en wanneer de bioscopen weer open kunnen.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.