Filmfans opgelet: deze Super Bowl-trailers wil je niet missen!

Nu aan het lezen

Filmfans opgelet: deze Super Bowl-trailers wil je niet missen!

Filmfans opgelet: deze Super Bowl-trailers wil je niet missen!

Vrijwel alle grote filmstudio’s halen ieder jaar tijdens de Super Bowl alles uit de kast. Dat is namelijk hét moment om de trailers van de beste aankomende films te tonen. Dit jaar is geen uitzondering. Afgelopen weekend zagen we namelijk trailers voor allerlei toffe films en series, zoals Mulan, de serie Loki, Top Gun: Maverick, No Time to Die en Minions: The Rise of Gru. Heb je ze gemist? Geen zorgen! Wij zetten de tofste trailers voor je op een rij!

Top Gun: Maverick

In de jaren ’80 maakte Tom Cruise een zinnetje legendarisch: “I feel the need. The need for speed!”  We hebben het hier natuurlijk over de geweldige film Top Gun, die dit jaar een vervolg krijgt. Dat betekent een hoop straaljagers, spanning en natuurlijk Tom Cruise himself.

Cruise speelt net als in de vorige film de straaljagerpiloot Pete Mitchell, met de codenaam Maverick. Na dertig jaar is hij precies wat hij moet zijn: een testpiloot, maar dan wel één die constant de grenzen opzoekt. Tegelijkertijd wordt er naar hem gekeken voor een promotie, maar daardoor zou hij nooit meer in een straaljager zitten. En dat is natuurlijk niet wat Maverick wil.

In de trailer zien we een aantal van zijn stunts, maar horen we ook iemand praten over courtmarshall, wat betekent dat er iemand voor de militaire rechter moet verschijnen. Zou dat Maverick zijn?

Top Gun: Maverick verschijnt op 16 juli in de bioscoop.

Minions: The Rise of Gru

We hebben allemaal eindeloos genoten van de gekke gele wezentjes Minions in diverse films, en nu zijn ze weer terug! En natuurlijk zijn ze even gek als altijd, blijkt ook weer uit deze trailer. De film zit sowieso vol met slechte mensen, een jonge Gru, actie, snacks, borsthaar en natuurlijk Minions.

Waar de film precies over moet gaan, is niet geheel duidelijk. Maar we kunnen wel een gokje wagen. De Minions zoeken immers altijd naar een slechte leider om te volgen, en we zien in de trailer een jonge Gru. Dat suggereert dat ze hem hebben gevonden, hem nu volgen en dat we zien hoe Gru van kleine jongen naar superschurk gaat, voordat hij in Despicable Me een liefhebbende vader wordt.

Minions: The Rise of Gru verschijnt op 24 juni in de bioscopen.

Black Widow

We wachten al enige tijd in spanning op Black Widow, waarin we zien wat er met Natasha Romanoff gebeurde tussen de films Civil War en Infinity War. Veel is er nog niet over de film bekend, al weten we wel dat Natasha geconfronteerd wordt met haar verleden. En als we eerdere films mogen geloven, is dat verleden behoorlijk interessant.

Black Widow verschijnt op 29 april in de bioscoop.

James Bond: No Time To Die

Dames en heren, hij is weer terug: 007, ook bekend als James Bond. Ook deze keer wordt de rol van de Britse spion gespeeld door Daniel Craig, al is dit wel de laatste keer dat hij dat doet. Dit wordt dus hoe dan ook een film die je gezien moet hebben.

In No Time To Die is Bond niet langer in actieve dienst. Hij heeft dus eindelijk een beetje rust. Maar dat kan natuurlijk niet lang duren. Felix Leiter, een oude vriend van de CIA, komt namelijk om hulp vragen. Zo komt Bond op het spoor van een mysterieuze slechterik die met nieuwe technologie zijn doelen probeert te bereiken.

No Time To Die arriveert op 2 april in de bioscoop.

Mulan

Nog zo’n film waar we al enige tijd op zitten te wachten is Mulan. En gelukkig komt de release van deze film nu snel dichterbij. Disney vond het echter een goed idee om voor die tijd nog een laatste trailer te droppen, en deed dat tijdens de Super Bowl.

Mulan gaat – net als de eerdere geanimeerde film van Disney – over Hua Mulan die zichzelf als mannelijke krijger vermomd om haar vader te redden. Het doel? Eer brengen aan haar familie en haar land redden.

Mulan verschijnt op 26 maart in de bioscoop.

Sonic the Hedgehog

Als je vroeger veel hebt zitten gamen, is de kans groot dat je ook het spel Sonic gespeeld hebt. Sonic is een blauwe egel die heel snel kan rennen, en op die manier zijn vijanden kan verslaan. Dit jaar komt er een film op basis van dat spel, al was dat niet zonder wat controverse. Eerste beelden riepen nogal wat weerstand op, waarna de studio besloot om de egel toch wat aan te passen.

Die nieuwe versie van Sonic ziet er dan ook veel beter uit, waardoor we iets meer hoop hebben voor de film. In die film moet Sonic samen met een politieagent een gemeen genie verslaan. Dat genie wil namelijk experimenten uitvoeren op Sonic.

Sonic the Hedgehog verschijnt op 13 februari in de bioscoop.

Disney+-series: Falcon and Winter Soldier, Loki en WandaVision

Disney heeft sinds de lancering van Disney+ een aantal grootse plannen voor Marvel. Het universum wordt namelijk uitgebreid met een aantal series, waarin de originele acteurs terugkeren. Twee van die series moeten dit jaar al op de streamingdienst verschijnen. Het gaat om The Falcon and the Winter Soldier, en WandaVision. Maar Disney heeft tijdens de Super Bowl van alledrie de series wat eerste beelden vrijgegeven.

Van The Falcon and the Winter Soldier zien we het meeste. Deze film begint waar de verhalen uit de films eindigen: Sam Wilson heeft het schild van Captain America gekregen en oefent er nu mee. Bucky helpt Wilson en samen gaan ze op avonturen. Ook zien we een glimp van Zemo, de schurk uit Captain America: Civil War.

WandaVision geeft juist een hele andere vibe af. Hierin zien we hoe Wanda en Vision met elkaar omgaan in een huis, maar in allerlei verschillende tijdsperiodes. Een deel is zwart-wit en we zien iets wat lijkt op de jaren ’50. Van Loki zien we nog weinig, maar het is in ieder geval duidelijk dat Tom Hiddleston zijn rol weer op zich neemt.

The Falcon and the Winter Soldier en WandaVision moeten dit jaar op Disney+ verschijnen. Exacte data zijn nog niet bekend. Loki volgt in 2021. 

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.