We bingewatchen tegenwoordig liever dan dat we televisie kijken - Vance

Nu aan het lezen

We bingewatchen tegenwoordig liever dan dat we televisie kijken

We bingewatchen tegenwoordig liever dan dat we televisie kijken

Hoewel we ons een aantal jaar geleden nog niet konden voorstellen dat we ooit afstand zouden doen van de tv, is dat nu toch echt gaande. Steeds minder mensen blijken lineaire televisie te kijken. We kiezen liever voor het streamen van series of kijken on demand naar tv-programma’s.

Dat blijkt uit onderzoek van Veronica Superguide dat gedaan werd op de Comic Con in Utrecht.

Televisie

Daaruit blijkt maar liefst 40 procent van de bezoekers nooit meer naar lineaire televisie kijkt. Deze tijd is ingeruild voor het kijken naar series en films die online te streamen zijn. Het tv-aanbod dat er wel nog toe doet, wordt in de meeste gevallen on demand gekeken. Zo kunnen de kijkers zelf bepalen welke programma’s ze op welk tijdstip bekijken.

Bingewatchen

Als er dan zoveel series worden gekeken, is de kans natuurlijk groot dat er ook flink gebingewatched wordt. 10 procent gaf aan wel eens langer dan 24 uur achter elkaar te hebben gebingewatched. Met de feestdagen voor de deur, zullen een hoop mensen ook vast flink gaan bingewatchen.

Favoriete films en series

Wat dan de favoriete films en series van de Comic Con bezoekers waren? Op nummer één staat Avengers: Endgame. Deze wordt gevolgd door Joker en op nummer drie staat Spider-Man: Far From Home.

Wat betreft de series staat Stranger Things met stipt op nummer één. Deze werd gevolgd door Rick & Morty en The Mandalorian op nummer twee en drie.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.