Nieuw op Netflix in juni: Orange Is The New Black, GLOW en Gypsy

Nu aan het lezen

Nieuw op Netflix in juni: Orange Is The New Black, Orphan Black en GLOW

Nieuw op Netflix in juni: Orange Is The New Black, Orphan Black en GLOW

Deze maand begint de zomer en dat betekent dat op televisie veel series en programma’s met zomerstop gaan. Bij Netflix doen ze gelukkig niet aan een zomerstop; sterker nog: er komen deze maand langverwachte nieuwe seizoenen uit van populaire series. Daarnaast introduceert Netflix uiteraard de nodige nieuwe series en een aantal films en documentaires die je niet mag missen. Je zou bijna hopen dat het slecht weer wordt als je ziet wat er deze maand allemaal nieuw op Netflix is!

Orange Is The New Black seizoen 5 [09-06-’17]

Orange Is The New Black seizoen 5

Orange Is The New Black was samen met House of Cards één van de eerste eigen Netflix-producties. En de serie is sindsdien razend populair. Net als House of Cards is de serie over sociale ongelijkheid, die zich afspeelt in een vrouwengevangenis, razend populair. Het vijfde seizoen gaat verder waar het vorige seizoen is geëindigd. De grote vraag die eindelijk wordt beantwoord is: haalt Daya de trigger over?

Sowieso blijkt het einde van seizoen 4 slechts het begin te zijn van de opstand in Litchfield. Het hele vijfde seizoen bestrijkt in het verhaal slechts drie dagen. Desondanks – of juist daarom – belooft het een spannend en emotioneel seizoen te worden.

Orphan Black seizoen 5 [11-06-’17]

Orphan Black

De serie Orphan Black loopt sinds 2013 en wordt uitgezonden door de BBC, maar is ook te zien op Netflix. Deze maand begint het vijfde en laatste seizoen en doordat Netflix de afleveringen direct na de uitzendingen op tv online mag zetten komt de serie niet in één keer online. Vanaf 11 juni kun je wekelijks een nieuwe aflevering bekijken.

De Canadese scifi-serie draait om Sarah Manning en haar kloon-zussen, die allemaal worden gespeeld door Tatiana Malany. Volgens de makers krijgt de serie met seizoen 5 een episch einde onder de noemer ‘The Final Trip’. Uit de trailer wordt duidelijk dat de zussen samen het gevecht aangaan om op te komen voor wie ze zijn.

GLOW [23-06-’17]

GLOW

GLOW is een nieuwe Netflix Original, waarvan het eerste seizoen op 23 juni online komt. De serie speelt zich af in Los Angelas in de jaren ’80 en draait om Ruth Wilder, een werkloze actrice die flink met zichzelf in de knoop zit. “Als ze gebeld wordt voor een onconventionele auditie, grijpt ze haar laatste strohalm naar stardom met beide handen aan en werpt zich in de met spandex en glitter besprenkelde wereld van het vrouwenworstelen”, aldus Netflix.

De serie is fictief maar wel gebaseerd op het gelijknamige Amerikaanse televisieprogramma uit de jaren ’80. GLOW is namelijk een afkorting die staat voor Gorgeous Ladies of Wrestling. En die naam dekt de lading van tv-programma bijzonder goed.

Gypsy [30-06-’17]

Gypsy

Ook nieuw op Netflix in juni: Gypsy. Een psyschologie trailer die draait om therapeut Jean Halloway, gespeeld door Naomi Watts. Zij houdt zich in haar behandelingen niet aan de juridische en ethische grenzen die bij haar vak horen en ze zoekt continu de grenzen op van de vertrouwensband die ze heeft met haar patiënten. En dat brengt niet alleen risico’s met zich mee op professioneel vlak, maar ook voor haar gezin.

De serie bestaat uit tien afleveringen die op 30 juni in één keer beschikbaar zijn op Netflix.

Nobody Speak: Trials of the Free Press [23-06-’17]

De documentaire Nobody Speak: Trials of the Free Press gaat over de juridische strijd tussen Hulk Hogan en de Amerikaanse uitgevers Gawker Media. Die zaak draaide om de verhouding tussen privacy en persvrijheid, maar gaat eigenlijk over veel meer dan dat. Over hoe je met geld de media het zwijgen op kan leggen.

De documentaire is gemaakt door Brian Knappenberger (die eerder de documentaire We Are Legion maakte) en ging begin dit jaar in première. Vanaf 23 juni kun je hem bekijken op Netflix. Mede door de huidige politieke ontwikkeling in de VS, is hij actueler dan ooit.

En dit is er in juni ook nieuw op Netflix

 • Life, Animated (documentaire) [01-06-’17]
 • Robocop 1, 2 & 3 (films) [01-06-’17]
 • Mr Selfridge seizoen 4 [02-06-’17]
 • Flaked seizoen 2 [02-06-’17]
 • Peter Pan (film) [05-06-’17]
 • El Chapo [15-06-’17]
 • Pete’s Dragon (film) [15-06-’17]
 • You Me Her seizoen 2 [15-06-’17]
 • Counterpunch (documentaire) [16-06-’17]
 • The Ranch Part 3 [16-06′-17]
 • You Get Me (film) [23-06-’17]
 • Okja (film) [28-06-’17]
 • New Girl seizoen 5 [30-06-’17]
 • Tyrant seizoen 2 [30-06-’17]

Elger van der Wel woont in Utrecht. Hij schrijft op Vance over uiteenlopende onderwerpen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.