The Ice Dragon van George R.R. Martin wordt een animatiefilm

Nu aan het lezen

Geen nieuw boek, wel een film: kort verhaal van George R.R. Martin wordt animatiefilm

Geen nieuw boek, wel een film: kort verhaal van George R.R. Martin wordt animatiefilm

We moeten misschien nog even wachten op het nieuwste boek van George R.R. Martin genaamd The Winds of Winter. Maar we krijgen wel een film gebaseerd op een kort kinderverhaal van de Game of Thrones-schrijver. Het verhaal The Ice Dragon wordt namelijk een animatiefilm, meldt Mashable. Martin zelf wordt producent van de film.

The Ice Dragon gaat over Adara, een ‘winterkind’, die na het overlijden van haar moeder een ijsdraak vindt. Haar nieuwe vriend moet haar helpen bij het beschermen van haar huis tegen de vurige, vijandige draken uit het noorden.

Ouder

En ja, dat klinkt nogal als Game of Thrones. Maar het verhaal is echter ouder dan de populaire boekenserie. The Ice Dragon werd namelijk al in 1980 op de markt gebracht, ruim een decennia voor a Song of Ice and Fire.

Wanneer de film precies moet verschijnen, is nog onbekend. Mogelijk gebeurt dit rond de afsluiting van de Game of Thrones-serie op televisie.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.