De dood van haar man motiveert Sheryl Sandberg een boek te schrijven

Nu aan het lezen

De dood van haar man motiveert Sheryl Sandberg een boek te schrijven

De dood van haar man motiveert Sheryl Sandberg een boek te schrijven

Nadat Sheryl Sandberg, COO van Facebook, een jaar geleden haar man verloor, schreef ze een ontroerende post over haar verdriet.

De openheid en reflectie over haar verlies en gevoelens van rouw zorgde direct voor vragen of ze misschien een boek zou schrijven dat mensen zou helpen met hun eigen verlies om te gaan. Eerder schreef ze al de bestseller ‘Lean In’, dat vrouwen hielp na te denken over hun carrière.

Veerkracht

Sandberg gaat inderdaad door met schrijven, meldt The New York Times. Haar volgende potentiële hit draagt de naam ‘Option B’ en gaat over veerkracht, aldus co-auteur Adam Grant, met wie Sandberg eerder samenwerkte over artikelen over vrouwen en werk.

“Option B gaat erover hoe we tegenspoed in onze levens het hoofd kunnen bieden, betekenis kunnen vinden en sterker terug kunnen komen”, aldus Grant, professor aan de Universiteit van Pennsylvania, in een Facebookpost vrijdag. Naast veerkracht zullen de twee hun licht laten schijnen op moeilijke tijden, je weer goed voelen na een huwelijk, het opvoeden van kinderen en het ervaren van pijn en lijden.

Option B

De titel van het boek komt van een van de vele motiverende posters op de campus van Facebook. De zin, aldus Sandberg, komt van Philip Deutsch, een vriend bij  NGP Energy Technology Partners, toen Sandberg rouwde na het verlies van haar man en haar ‘Optie A’ wilde.

Deutch reageerde: “Optie A is niet berschikbaar.” In plaats daarvan zei hij, gingen ze het beste maken van Optie B.

Facebookpost

Het is aannemelijk dat Sheryl Sandberg een goede kandidaat is om een boek over herkenbare persoonlijke zaken te schrijven. Ze is al jaren bekend om haar rol in de techsector, eerst bij Google en later bij Facebook, en schreef publiekelijk over de plotselinge dood van haar man Dave Goldberg tijdens een vakantie in Mexico.

Tijdelijk

Naast een Facebookpost (1700 woorden), gaf Sheryl Sandberg een bijzondere speech aan de klas van 2016 van de Universiteit van Californië, Berkeley.

Ze zei dat tragedies niet elk deel van je leven kunnen bepalen en je moet erkennen dat ze ook niet permanent zijn. “Zelfs de grootste rouw duurt niet voor eeuwig.”

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.