Geen speelgoed maar kinderboeken bij je Happy Meal - Vance

Nu aan het lezen

Geen speelgoed maar kinderboeken bij je Happy Meal

Geen speelgoed maar kinderboeken bij je Happy Meal

McDonald’s zet flink in op reputatiegroei, en hoe! In Amerika kunnen kinderen tot en met maandag 15 februari geen plastic speelgoedpopje verwachten in hun blije doos, maar een boek. Een boek ja, je leest het goed. Het experiment is in samenwerking met de stichting Reading Is Fundamental opgezet. De stichting wil lezen op de kaart zetten bij kids.

De lijn bestaat uit vijf kinderboeken met de titels Happy Valentine’s Day, Mouse!Clark the Shark Takes Heart, Pete the Cat: Valentine’s Day Is Cool, en ook het verhaal van beertje Paddington. De boekjes zijn klein en passen precies in de Happy Meal doos. Op sommige locaties biedt McDonald’s Spaanstalige versies van de boeken aan.

Het is niet de eerste keer dat de fastfoodketen experimenteert met literatuur. Ook in Nederland voerde de keten twee jaar geleden een dergelijk experiment uit. Een prima initiatief van McDonald’s. Maar worden de kinderen er zelf ook blij van, of dit voor hen een echte ‘unhappy meal’?

1454675006-syn-xxx-1454604185-la-et-jc-mcdonalds-happy-meals-books-20160201-002

Of het experiment ook daadwerkelijk succesvol wordt ontvangen, moet nog blijken.

Ellen Veltman (21) is Digital Producer bij OK GO en redactrice bij Vance.nl. Geïnteresseerd in trends, lifestyle, creativiteit en altijd op zoek naar nieuwe hotspots en inspiratie.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.