Nieuw op Netflix in augustus: Marvel's the Defenders, Icarus en Atypical - Vance

Nu aan het lezen

Nieuw op Netflix in augustus: Marvel’s the Defenders, Icarus en Atypical

Nieuw op Netflix in augustus: Marvel’s the Defenders, Icarus en Atypical

Despacito klinkt uit menig speakerset en dat is niet voor niks. De zomer is er om rustig aan te doen en heerlijk achteruit te leunen in je strandstoel… en te Netflixen natuurlijk. De streamingdienst doet niet aan vakantie en blijft gewoon doorproduceren zodat elke filmgeek en serie-binger ten alle tijden vermaak heeft. Heb jij je koude Corona al klaar staan? Want boy oh boy deze maand heeft weer heel wat moois voor jou in petto.

Marvel pakt deze zomer uit met een serie waar niet één, niet twee, niet drie, maar vier series samen komen. Daarnaast zijn er weer een aantal nieuwe seizoenen, wekelijkse afleveringen én gloednieuwe films op Netflix te vinden. Het ene moment zit je nog in je bioscoop stoel popcorn weg te werken en het andere moment staat de film alweer online. Ook perfect materiaal om te downloaden overigens zodat je alles offline kunt bekijken als je in de auto zit, of de tijd moet doden tijdens een lange vlucht. Terwijl jij op vakantie bent waan je je in de fantasiewerelden van Marvel, op het strand in Polynesië of in het complexe brein van een jongen met autisme. Gaan met die banaan en veel kijkplezier!

Marvel’s the Defenders [18-08-’17]

Als je van Marvel’s superhelden houdt, zit je deze maand gebakken. De duivel van Hell’s Kitchen, de slimme detective, de ex-gedetineerde en de dude met de gloeiende vuist bundelen hun krachten om te strijden voor New York. De serie biedt een vervolg op de geëindigde seizoenen van de vier series Daredevil, Iron Fist, Jessica Jones en Luke Cage (die overigens ook te zien zijn op Netflix).

Tijdens de serie doet zich een gezamenlijke vijand voor: the Hand. Dit is een organisatie van mystieke ninja’s die georganiseerde misdaden en moordcomplotten pleegt. Het is aan de vier superhelden, met elk hun eigen krachten en zwaktes, om de stad van de ondergang te redden. Actie, vecht scènes, complotten en een en al spanning is wat ons te wachten staat in the Defenders.

Atypical [11-08-’17]

Een jongen met een doodgewoon gezin, maar één ding is anders: hij heeft autisme. De serie Atypical neemt ons mee in de belevingswereld van de 18-jarige Sam met alle ongemakkelijke situaties van dien. Zoals elke jongen van zijn leeftijd is hij geïnteresseerd in meisjes en seks, maar hij weet het allemaal net iets minder tactisch te brengen. De serie doet daarom ook een beetje denken aan een tienerversie van het boek the Rosie Project. Het belooft in ieder geval grappig te worden met Robia Rashid als bedenker en schrijfster van de serie, die na haar bijdrage aan de hitserie How I Met Your Mother haar carrière vervolgt als schrijfster.

Sam’s zoektocht naar liefde en onafhankelijkheid leidt tot veel komische maar soms ook pijnlijke momenten waarin hij zichzelf steeds beter leert kennen. Het thema dat centraal staat in de serie is: wat betekent het eigenlijk om normaal te zijn? Een vraag waar filosofen dagelijks mee kampen. Is normaal je gedragen volgens een vaste etiquette? Of ben je juist normaal als je jezelf bent en los staat van de norm? Wie weet geeft Atypical het antwoord op deze prangende vraag.

Naked [11-08-’17]

Heb jij weleens een nachtmerrie gehad waarin je naakt je huis uit liep? Voor sommigen is dit misschien wel in het echt gebeurd, tijdens een dronken bui of per ongeluk op een blauwe maandag. Maar wat als het gebeurt op je trouwdag? Dat kan weleens tot veel ongemak, boze gezichten en komische situaties leiden. De nieuwe comedy film op Netflix gaat over precies dat met de gepaste titel Naked.

Het wordt lachen, gieren, brullen met acteur Marlon Wayans, die ook bekend is van andere komedies zoals Scary Movie en White Chicks. Nog een bekende van de Scary Movie films, Regina Hall, speelt de verloofde van de naakte man. Een film waar je heerlijk van kunt smullen samen met je vrienden op de bank – bereid je voor op tranen van het lachen.

Icarus [04-08-’17]

De nieuwe Netflix Original documentaire neemt je mee in de wereld van Russische doping. Filmmaker Bryan Fogel onderzoekt het gebruik van doping in de topsport door zichzelf te onderwerpen aan prestatieverhogende drugs. Als amateuristische wielrenner hoopt hij er achter te komen of hij met het gebruik van doping in korte tijd een topniveau kan bereiken. Dit doet hij samen met de hulp van de Russische wetenschapper Dr. Grigory Rodchenkov.

Tijdens de documentaire ontketent zich de duistere wereld van doping gebruik in de Russische topsport. Zo weet Fogel tijdens dit 3.5-jaar durende project het grootste schandaal in de sportgeschiedenis naar buiten te brengen. De titel van de film leent zich uit de Griekse mythologie waar de gevleugelde Icarus de instructies van zijn vader negeert en te dichtbij de zon vliegt. De zon smelt de was die zijn vleugels bij elkaar houdt waardoor Icarus uit de lucht valt en de zee in dondert. Een wijze les die wij hieruit kunnen halen? Streef nooit naar het onmogelijke, en probeer dit ook niet te bereiken door vals te spelen. Je avontuur zal net zo eindigen als die van de Russische topsport.

Death Note [25-08-’17]

Nog meer bovennatuurlijke krachten deze zomer met de nieuwe Netflix Original serie Death Note. In de serie beheerst een magisch notitieboek het leven van de jonge Light Turner. De verveelde genie ziet het als zijn missie om iedereen te vermoorden die het leven niet waard is en wordt zo een wereldberoemde seriemoordenaar met als pseudoniem Kira. In zijn notitieboek schrijft hij de namen en doodsoorzaken op van zijn slachtoffers. Zijn daden trekken vooral de aandacht van de hoogintelligente detective L die het zijn missie maakt om Kira te pakken.

Het verhaal van Death Note is gebaseerd op de gelijknamige Japanse manga serie en vormt een spannend avontuur waarbij het karakter van Light steeds duisterder wordt. Een ware misdaadserie dus waar je je heerlijk kunt verliezen in een duistere, magische wereld.

En dit is er in augustus ook nieuw op Netflix

 • Stranger [Seizoen 1, 01-08-’17]
 • Orphan Black [Seizoen 5, 01-08-’17]
 • Shadowhunters [Seizoen 2B, 01-08-’17]
 • Shooter [Seizoen 2, 02-08-’17]
 • Wet Hot American Summer: Ten Years Later [04-08-’17]
 • Vaiana [ 05-08-’17]
 • White Gold [Seizoen 1, 11-08-’17]
 • That 70’s Show [Seizoenen 1-8, 18-08-’17]
 • Rogue One: A Star Wars Story [21-08-’17]
 • Hail, Caesar! [22-08-’17]
 • The Mist [Seizoen 1, 25-08-’17]
 • Disjointed [Deel 1, 25-08-’17]
 • The Muppet Movie [ 28-08-’17]

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.