De Popcast: Een nieuwe podcast over popcultuur (en Thor: Ragnarok!)

Nu aan het lezen

De Popcast: Een nieuwe podcast over popcultuur (en Thor: Ragnarok)

De Popcast: Een nieuwe podcast over popcultuur (en Thor: Ragnarok)

Vandaag trapt Vance officieel haar eerste eigen podcast af: De Popcast. De Popcast is een korte show waarin we wekelijks een actuele film, serie, boek, muziek of andere creatieve uitspatting van de entertainmentindustrie bespreken. Spoiler-free, want we willen je het plezier van het zelf bekijken natuurlijk niet ontnemen.

Thor: Ragnarok

In de eerste aflevering van de Popcast staat de nieuwe Marvel film Thor: Ragnarok centraal. We bespreken wat de film zo goed maakt, welke acteurs uitblinken, waarom timing en humor essentieel is voor een goede superheldenfilm en welke maatschappelijke thema’s door de scriptschrijvers en regisseur Taika Waititi haarfijn in het verhaal verweven zijn.

Stranger Things 2

In de het tweede deel van het programma staan we ook nog kort even stil bij het tweede seizoen van de Netflix hitserie Stranger Things en waarom deze show op dit moment zo’n onverwachte hit is. De Popcast wordt wekelijks afgesloten met een fragment waarin de gasten mogen vertellen van welk mediafenomeen zij op dit moment genieten.

De Popcast wordt gepresenteerd door Marjolijn Kamphuis en elke week schuiven diverse gasten en redacteuren van deze site aan om hun favoriete films, series of andere media onderwerpen te bespreken. De show verschijnt vanaf nu elke vrijdag online en is gratis te beluisteren via jouw favoriete podcast app zoals Apple Podcasts, Overcast of Soundcloud. Je kunt je dan gelijk abonneren op de show zodat je elke week automatisch de nieuwste aflevering ontvangt.

Heb je vragen, opmerkingen of weet je zelf een leuk onderwerp voor in de show? Reageer dan naar @Vance_NL of @Marjolijn op Twitter!

Marjolijn Kamphuis is Creative Director bij OK GO en hoofdredacteur van Vance.nl. Ze schrijft onder meer over technologie, media innovatie, inspiratie en creativiteit.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.