Oud-minister wil financiële sector vernieuwen - Vance

Nu aan het lezen

Oud-minister wil financiële sector vernieuwen

Oud-minister wil financiële sector vernieuwen

Oud-Minister Willem Vermeend is aangesteld tot fintech-boegbeeld. Dit houdt in dat hij zich bezig gaat houden met de financiële vernieuwingen in Nederland. Hij zegt dat het onderwijs in Nederland achterloopt op innovatie en digitalisering in vergelijking met het buitenland. Ook zegt hij, dat vooral banken, verzekeraars en pensioenfondsen nog vrij conservatief zijn en dat dit de reden is voor de vele innovatieve start-ups die worden opgezet.

Onder FinTech valt elk bedrijf in de financiële sector dat bezig is met innovatie. Het is de bedoeling dat Vermeend deze bedrijven gaat ondersteunen en er voor zorgt dat er vernieuwingen komen en start-ups worden gelanceerd. Een succesvol voorbeeld van een Nederland fintech-bedrijf is Ayden. Dit bedrijf verwerkt betalingen online.

Regelgeving

In Nederland is het lastig om een start-up op te zetten. Dit komt omdat het vaak moeilijk is om een vergunning te krijgen. In het buitenland is dit een stuk makkelijker, vertelt Vermeend aan Metronieuws.

Ook is het onderwijs anders. Studenten in het buitenland krijgen vakken die gericht zijn op de toekomst, dit zorgt er voor dat ze beter op de ontwikkelingen zijn voorbereid en hier makkelijker op in kunnen spelen. In Nederland lopen we achter op dit gebied. Volgens Vermeend moeten de lespakketten snel veranderen, omdat studenten kennis nodig hebben over digitaliseringsprocessen, als 3D-printen, big data, drones en robots.

Anneroos is 23 jaar en woont in Amsterdam. Ze schrijft artikelen voor Vance over uiteenlopende onderwerpen. Ze is onder meer geïnteresseerd in maatschappelijke ontwikkelingen en psychologie.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.