Kinderjournaal toont prachtig gesprek tussen vader en zoon

Nu aan het lezen

Vader en zoon hebben prachtig gesprek over gebeurtenissen in Parijs

Vader en zoon hebben prachtig gesprek over gebeurtenissen in Parijs

In het kinderjournaal van Frankrijk was gisteravond een fragment te zien, waarin een vader en zijn zoon een gesprek voeren over de gebeurtenissen van afgelopen weekend in Parijs.

De vader en zoon zitten bij Le Bataclan waar bloemen en kaarsen voor de slachtoffers zijn neer gelegd. De journalist vraagt aan het jongetje of hij begrijpt wat er afgelopen weekend is gebeurd.

Het jongetje legt uit dat dit hele gemene mensen zijn geweest en het niet leuk is wat ze hebben gedaan. Het jongetje zegt dat het nu heel gevaarlijk is in Frankrijk en dat ze daarom moeten verhuizen.

Het is oke. Zij hebben misschien geweren, maar wij hebben bloemen.

Zijn vader legt aan het jongetje uit dat dit niet het geval is en ze gewoon in Frankrijk blijven wonen, want dit is hun thuis. Het jongetje vraagt waarom, want het zijn hele gemene en ze hebben geweren waarmee ze kunnen schieten. Zijn vader reageert dat er overal gemene mensen zijn en dat de goede mensen bloemen hebben.

Het jongetje reageert dat bloemen toch niks kunnen doen tegen geweren, maar zijn vader weerlegt dit. De bloemen en kaarsen beschermen de mensen en herinneren aan degene die zijn overleden.

Tosca (22) is blogger en afstudeerder bij OKGO Media. Gefascineerd door de snelle technologische ontwikkelingen en de invloed daarvan op de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.