'Leer kinderen programmeren voor kans op betere baan'

Nu aan het lezen

‘Leer kinderen programmeren voor kans op betere baan’

‘Leer kinderen programmeren voor kans op betere baan’

Technologie is onmisbaar in ons dagelijks leven en het belang ervan wordt de komende jaren alleen nog maar groter. Bedrijven nemen graag ICT’ers in dienst en met behulp van slimme algoritmes wordt alles om ons heen met elkaar verbonden. We moeten voorbereid zijn op de toekomst. En daarom is het volgens Zach Sims, de founder van Codeacademy waar iedereen gratis kan leren programmeren. nodig om kinderen nu al te leren programmeren. Dat vertelt hij aan Fastcompany.

We zijn gewend dat we op de basisschool leren lezen, schrijven en rekenen. Volgens Sims, is het nodig om hier ‘programmeren’ aan toe te voegen. Hij zegt dat kinderen door het programmeren problemen leren oplossen, omdat er in code veel fouten zitten. Ook leren ze beter spellen, omdat de code foutloos moeten zijn om te kunnen werken.

Spelenderwijs

Kinderen zouden op deze manier al vroeg apps leren bouwen en krijgen meer technologisch inzicht. Je ziet het gevolg van wat je doet en als je het goed doet, werkt het belonend. Volgens Sims zou het een goed idee zijn dat wanneer je de basisschool hebt verlaten, je op de middelbare school leert programmeren op een hoger niveau.

Door dit van jongs af aan te leren, heb je een betere kans op een baan later en zou je bovendien meer verdienen. Je zou kinderen spelenderwijs kunnen leren programmeren. Als kinderen niet door hebben dat ze echt iets leren, doen ze het met plezier.

Technologie op basisscholen komt steeds meer voor. Er worden tablets gebruikt om de les interactief te maken en zodat er extra informatie opgezocht kan worden.

Hoi! Wij maken Vance. Met een klein redactieteam schrijven we elke dag over toffe films en series maar ook over ander belangrijk nieuws in de wereld. Wil je dat wel eens van dichtbij bekijken door stage te lopen op onze redactie? Stuur dan eens een mailtje naar redactie at vance punt nl. Brabantse roots niet verplicht, Bossche bol meenemen op eerste gesprek mag wel.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.