Nu aan het lezen
Het architectenbureau Spark is van plan om strandhutten te maken van gerecycled plastic uit de oceaan. De hutten zijn verhoogd en moeten er uit komen te zien als dennenappels. Het plan is om de dennenappels op het strand van Singapore te plaatsen. Voor dit project wil Spark de miljoenen tonnen afval dat elk jaar in de oceaan terecht komt gebruiken, vertelt het bureau aan Dezeen.
Het moet een serie worden langs East Cost Park in Singapore. Het doel is om bezoekers een nachtje te laten slapen in de hut, maar ook om mensen zich bewust te laten maken van het effect van plastic in de oceaan. En de cijfers liegen er niet om. Elk jaar sterven er meer dan een miljoen zeevogels en 100.000 zoogdieren, omdat een grote hoeveelheid van het afval niet biologisch afbreekbaar is.
Het bureau wil dit afval verzamelen, sorteren in kleuren en het vervolgens versnipperen. Daarna wordt het overblijfsel in mallen gegoten en opgewarmd, om zo een nieuwe tegel te maken voor de buitenkant van de hut. De binnenkant wordt gemaakt van gerecycled hout. “De vorm is te vergelijken met een Casuarina boomzaad, die je kunt vinden op stranden in Zuidoost-Azië,” vertelt Stephen Pimbley, de directeur van Spark. De stalen touwladder brengt je naar het luik, door deze te openen kun je naar binnen. Mensen die in de strandhut overnachten, krijgen toegang tot de ladder.
Pimbley zit er over na te denken om zijn eerste strandhut niet in Singapore, maar in Australië neer te zetten. We moeten dus nog even afwachten waar en wanneer we de eerste bewoonbare dennenappels in het echt kunnen zien.
Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.