Nu aan het lezen
Alle cookie monsters opgelet: Ben & Jerry’s komt met de allerbeste snack ever. Want wat is eigenlijk de reden dat we allemaal zo gek zijn op de welbekende B&J’s cookie dough? Juist. Omdat we stiekem allemaal houden van die bolletjes deeg die hierin zitten. Maar wat nou als ik je vertel dat het ijsmerk nu met de beste oplossing is gekomen? Stel je voor: die bolletjes deeg als snack.
Ben&Jerry’s zijn op dit moment nog aan het testen met de snack, en daarom wordt het alleen nog verkocht in de ijswinkel in Vermont, Amerika. De twee smaken om te testen zijn cookie dough chocolate chip cookie, de welbekende uit het cookie dough ijs. En de smaak peanut butter chocolate chip cookie dough.
Natuurlijk hebben we vroeger allemaal wel eens de beslagkom uit staan likken nadat je moeder een cake had gebakken. Ondanks dat we altijd de waarschuwing kregen om dit niet te doen. De reden? Meestal zit er rauw ei in cakebeslag. En daar kun je dus behoorlijk ziek van worden. Misschien dat dat ook de reden is dat het wellicht dubieus klinkt om rauwe balletjes deeg op te smikkelen. Want is dat eigenlijk wel veilig om te eten?
Toen Ben & Jerry’s met de smaak cookie dough kwam in de jaren ’90, schakelden zij het bedrijf Rhino Foods in. Zij zijn erin geslaagd om deeg te maken dat, ondanks de koude temperaturen van het ijs, toch nog plakkerig is. En veilig om rauw te eten, want de eieren die in het deeg zitten zijn gepasteuriseerd. Dat wil zeggen dat de bacteriën die in de eieren zitten, gedood zijn. Net zoals met gepasteuriseerde melk.
Pas als deze snacks in Vermont een succes zijn, zal het ook in andere ijswinkels verkocht worden. Het is dus even afwachten of de mensen in Vermont genoeg hun best doen om hier een succes van te maken. Wie weet dat we dit dan ook ooit in Nederland kunnen eten.
Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.