Nu aan het lezen
Het kabinet wil ervoor zorgen dat we in de toekomst allemaal supersnel internet hebben. Dat is dan ook de reden dat er de komende jaren tienduizenden 5G-masten geplaatst zullen worden. Gemeentes worden door het kabinet verplicht om de antenne-installaties op openbare plekken te plaatsen.
Volgens het AD zijn deze plannen te vinden in het wetsvoorstel van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Om ervoor te zorgen dat je ook snel internet hebt op een plek waar veel mensen zijn, zijn deze 5G-masten nodig. Je zult ze vinden op bushokjes, lantaarnpalen en in gebouwen.
Op sommige plekken zijn de antennes op dit moment al te vinden, maar nog niet in gebruik. Pas vanaf 2022 zal 5G op grotere schaal in gebruik worden genomen. Dan pas zullen er ook tienduizenden antennes en 5G-masten bijkomen.
Door de 5G kan er een hoop veranderen in jouw dagelijks leven. Dit super snelle internet maakt het niet alleen een stuk makkelijker om onderweg series en films te kunnen streamen, maar ook op grotere schaal worden er dingen makkelijker gemaakt. Zo kunnen zelfrijdende auto’s dankzij dit netwerk een stuk beter met elkaar in verbinding staan. Maar ook in ziekenhuizen kunnen nieuwe technologieën worden toegepast.
Niet iedereen zit te wachten op het 5G-netwerk. Zo worden er vraagtekens gezet over de straling van dit netwerk en wat dit doet met onze gezondheid. Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en minister Bruno Bruins van Medische Zorg, laten weten dat hier geen bewijs voor is. Wel blijft de straling gecontroleerd blijven worden.
Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.