Het kan: voor het eerst is er op afstand een tattoo gezet

Nu aan het lezen

Het kan: voor het eerst is er op afstand een tattoo gezet

Het kan: voor het eerst is er op afstand een tattoo gezet

Een tattoo laten zetten is natuurlijk niet helemaal coronaproof. Een tattoo-artiest moet immers dicht op je huid zitten, wil hij een mooi plaatje neerzetten. Tenminste, dat was het geval. Voor het eerst is er namelijk op afstand een tattoo gezet, met behulp van 5G via T-Mobile.

5G is het nieuwe mobiele internet dat sinds kort in Nederland beschikbaar is. 5G biedt ons allerlei voordelen, zoals een hogere snelheid, een betrouwbaarder netwerk en minder vertraging op de lijn. Wij als consumenten kunnen daardoor beter gamen op onze telefoons en sneller genieten van Netflix-films. Maar er zijn dus ook allerlei andere toepassingen die met 5G mogelijk worden, zoals een tattoo op afstand zetten.

Zo zet je een tattoo op afstand

De tattoo werd namelijk gezet aan de hand van een robotarm. Dat ging als volgt: een tattoo-artiest stuurt de robotarm op afstand aan en vertelt waar die arm heen moet. Die arm heeft vervolgens de juiste naald en zet de tattoo op de arm van de gegadigde, in dit geval actrice Stijn Fransen. Je kunt je voorstellen dat het hierbij belangrijk is dat het netwerk betrouwbaar is: als de verbinding opeens weg valt, blijft de arm hangen, met alle gevolgen van dien. Ook wil je niet dat de arm heel laat reageert op de bewegingen van de artiest, want ook dan kan hij blijven hangen. 5G biedt dus een perfecte uitkomst.

De uiteindelijke tattoo werd op de onderarm van Fransen gezet. En het resultaat is goed, vertelt ze. “Op mijn 30ste verjaardag kreeg ik de mogelijkheid om als allereerste wereldwijd een tattoo op afstand te laten zetten via 5G. Heel speciaal en super spannend natuurlijk. Ik ben heel blij met het resultaat, want dit kun je met recht een unieke tattoo noemen die niemand anders heeft.”

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.