De mooiste kantoren van Nederland: Grrr - Vance

Nu aan het lezen

De mooiste kantoren van Nederland: Grrr

De mooiste kantoren van Nederland: Grrr

Helpt een mooie omgeving bij het bedenken van creatieve ideeën? Zorgt een lekkere en gezellige lunch voor extra motivatie? En, hoe is het om te werken in een kantoor dat meer lijkt op een speeltuin of museum? Om de proef op de som te nemen gingen wij een kijkje nemen in de mooiste kantoren van Nederland. We geven je elke week een inkijk in deze kantoren zodat je weet hoe het voelt om er te werken. Deze week waren we te gast in een oud postkantoor in Amsterdam waar nu het digital creative agency, Grrr gevestigd is.

Best ironisch eigenlijk, dat een digitaal bureau nu in het gebouw zit waar vroeger de post gevestigd was. Dat vindt ook onze gastheer Jim Driesen: “Eigenlijk wel grappig dat wij als nieuwe digitale media nu het hoofdkwartier van de post, een oud medium hebben overgenomen.” De post blijft wel in ere gehouden met hier en daar nog enkele restanten van het oude kantoor. Zo zien we buiten voor de ingang een sculptuur waar de postbode als bindmiddel tussen twee geliefden staat en een luik waar kostbare pakketten werden doorgegeven.

Grrr-Amsterdam-kantoor-oud-postkantoor
Foto: Justin Livesey
Grrr-Amsterdam-kantoor-oud-postkantoor
Door dit luik werden vroeger kostbare pakketten doorgegeven. Nu dient het als part-time vuilbak en advertentieruimte | Foto: Justin Livesey

Pop Up Pallets

Eens we binnen zijn lijkt het gebouw helemaal niet meer op een postkantoor. Het eerste wat ons opvalt is een grote houten constructie uit pallets. “Vroeger was dit een grote open ruimte met gewoon vier zuilen in. Deze constructie, ontworpen door een start-up die alles maakt uit hout, verdeelt de ruimte perfect. De start-up heet Pop Up Pallets, maar we zijn ervan overtuigd dat deze constructie er blijft zolang wij hier zijn”, vertelt Jim.

De houten constructie verdeelt niet alleen de ruimte erg handig, maar het zorgt ook voor een warmer interieur en demping van geluid. “Het is ook fijn dat we zo veel ruimte hebben om bijvoorbeeld posters te hangen die we zelf hebben gemaakt. Daarnaast is het ook handig om boeken, tijdschriften, planten of zelfs keukenmateriaal in kwijt te raken”, zegt Jim.

Grrr-Amsterdam-kantoor-pallets
Foto: Justin Livesey
Grrr-Amsterdam-kantoor-camera
Deze camera’s hangen er niet voor de beveiliging, maar is een werk van kunstenares Jill Magid | Foto: Justin Livesey
Grrr-Amsterdam-kantoor-boeken
Foto: Justin Livesey
Grrr-Amsterdam-kantoor-keuken
Foto: Justin Livesey

Plaats zat

Iets wat erg opvalt aan het kantoor is dat er heel handig is omgesprongen met ruimte. Er werkt namelijk zo’n twintigtal man bij Grrr, maar dat merk je helemaal niet. Eén ruimte is doelbewust ingericht als werkruimte en de andere kant van de houten muur als vergader-, brainstorm-, of ontspanningsruimte.

“Naast onze eigen werknemers, zitten we hier ook vaak samen met externe partijen. Zo nodigen we bijvoorbeeld graag onze klanten uit in ons kantoor om samen te werken aan een project. In de kelder delen we een ruimte met info.nl. Daar gaan wij vooral heen om even te ontspannen en een potje biljart te spelen”, zegt Jim wanneer we afdalen naar een soort man cave.

Grrr-Amsterdam-kantoor-vergaderruimte
Foto: Justin Livesey
Grrr-Amsterdam-kantoor-staandesk
Foto: Justin Livesey
Grrr-Amsterdam-kantoor-mancave
Foto: Justin Livesey

In totaal werken hier dagelijks zo’n dertig mensen, maar de capaciteit van het kantoor werd pas echt getest toen er enkele maanden geleden een feest georganiseerd werd. “We hadden toen ongeveer 600 gasten uitgenodigd. Het leek hier wel een hippe club, want op een bepaald moment kwamen zelf toeristen langs die ook wilden meefeesten. We hebben plek genoeg, dus de chille mensen waren ook hartstikke welkom”, legt Jim uit.

Grrr-Amsterdam-kantoor-salon
Foto: Justin Livesey

Grrr-amsterdam-kantoor-kat-tuin

Karaokebar, bruine kroeg en sauna

Voor de voorbereidingen van het feest hadden ze dan ook niets aan het toeval overgelaten. Het moést er gaan uitzien als een hippe club. Bureau’s, computers en waardevolle spullen werden in de oude kluis en lockers gestopt om plaats te maken voor de feestdecoratie. De lunchruimte werd omgedoopt tot dansvloer en voor de vergaderruimtes hadden de werknemers van Grrr een speciaal ideetje.

Grrr-Amsterdam-kantoor-oud-postkantoor-kluis
Foto: Justin Livesey
Grrr-Amsterdam-kantoor-lockers
Foto: Justin Livesey

De vergaderruimtes, die er nu zo rustgevend uitzien, werden omgetoverd tot een bruine kroeg, sauna en karaokebar. Het enige overblijfsel hiervan is de wateremmer in de kleinste vergaderruimte a.k.a. de sauna en de speaker van de karaokebar a.k.a. de grootste vergaderruimte, waar volgens Jim op een bepaald moment zestig man uit volle borst liedjes van Johny Jordaan stond mee te zingen.

Grrr-Amsterdam-kantoor-vergaderruimte
Foto: Justin Livesey
Grrr-Amsterdam-kantoor-vergaderruimte
Foto: Justin Livesey
Grrr-Amsterdam-kantoor-vergaderruimte
Foto: Justin Livesey

Bij de vraag wat hij graag zou willen veranderen of toevoegen aan het kantoor van Grrr moest Jim even nadenken. Uiteindelijk besloot hij dat een massagestoel, zoals hij die had gezien toen we op bezoek waren bij Facebook een perfecte aanvulling zou zijn voor hun -nu al- heel fijn kantoor.

Facebook-amsterdam-kantoor-massagestoel
Foto: Justin Livesey

Meld je aan voor de nieuwsbrief.