Na Tinder en Grindr is er nu ook een app voor lesbische vrouwen - Vance

Nu aan het lezen

Na Tinder en Grindr is er nu ook een app voor lesbische vrouwen

Na Tinder en Grindr is er nu ook een app voor lesbische vrouwen

Het begon allemaal met de datingsapp Tinder, waarbij je op zoek kunt naar singles bij jou in de buurt. Hoewel het eigenlijk best een vleeskeuring is – je moet iemand beoordelen op uiterlijk – is het erg populair onder jongeren. Hoewel er bij Tinder wel een mogelijkheid is om alleen mensen te bekijken die van hetzelfde geslacht zijn, is het in de praktijk niet echt een uitkomst. Veel van de mensen die je te zien krijgt blijken helemaal niet geïnteresseerd in homoseksueel contact; ze komen hier per ongeluk bij terecht of deden het expres omdat ze denken dat ze iemand wel kunnen bekeren naar heteroseksueel. Daarom werd er voor homoseksuele mannen al een nieuwe app gemaakt: Grindr. Dit is eigenlijk hetzelfde idee als Tinder maar dan met alleen homoseksuele mannen.

En nu is het dan ook tijd voor de lesbische vrouwen. De app ‘Her’ is de opvolger van Tinder en Grindr – speciaal voor homoseksuele vrouwen. Het idee kwam van  Robyn Lexton, nadat zij een lesbische vriendin moest troosten die net gedumpt was. Ze wist niet wat voor advies ze haar vriendin moest geven. Bestaande websites en apps voor lesbiennes zijn vaak oorspronkelijk bedoeld voor mannen, maar vervolgens een roze kleurtje gegeven. De namen zijn soms zelfs seksistisch te noemen, zoals ‘Lez on Lez’.

Robyn besloot het heft in handen te nemen en kwam eerder dit jaar met Her, een app die exclusief is bedoeld voor vrouwen en nu al het populairst op de markt is. Je kunt er een nieuwe liefde vinden, maar ook gewoon vrienden. Zo’n 30% van de deelnemers heeft al een relatie. “Meer sociaal, minder daten,” vertelt Robyn. De app is te downloaden in de app store en biedt naast nieuwe liefdes of vrienden ook nieuwtjes en evenementen in de gay community.

Nikki (22) studeert Communicatiewetenschap in Nijmegen en deed daarvoor een minor Journalistiek aan Western University in London, Canada. Ze is geïnteresseerd in fotografie, digitale ontwikkelingen en design.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.