Wearable meet jouw meest stressvolle momenten - Vance

Nu aan het lezen

Wearable meet jouw meest stressvolle momenten

Wearable meet jouw meest stressvolle momenten

Mindfulness en meditatie klinken wellicht heel zweverig, maar de nieuwe wearable WellBe maakt deze stress-verlichtende praktijken wel heel aantrekkelijk.

Het wearable concept WellBe van Zach Divan en Doron Libshtein, de directeuren achter de virtuele meditatie site Mentors Channel, laat de gebruiker zien wat de meest stressvolle momenten van de dag zijn.

wearable stressvolle stress

De stylish armband moedigt zijn gebruikers aan om te kijken en te reageren op hun persoonlijke stressmomenten. De wearable meet stress door het gebruik van een hartritme tracker, welke bestaat uit twee onderdelen: het één meet je rustende hartritme, het ander de veranderlijkheid of tijd tussen elke hartslag.

Door je hartritme via bluetooth met je kalender te correleren, en dit te relateren aan een stress-metende algoritme, laat de wearable zien wát nou precies jouw stress veroorzaakt. De WellBe app laat op je smartphone overzichten en adviezen zien.

stress wearable

Deze vorm van persoonlijke data analyse heeft wel een keerzijde: het meet niet de verschillen tussen positieve en negatieve gevoelens – zo kan je ook door enthousiasme een versneld hartritme krijgen.

Naast de hartritme monitor heeft de wearable nog een belangrijke functie: het biedt stress-verminderende oefeningen aan op momenten dat jouw hartritme het hoogst is.

wearable stress

Of deze wearable dé oplossing is tegen stress is nog maar de vraag, aangezien dit wellicht kan leiden tot het vermijden van bepaalde situaties. WellBe doet ons echter wel beseffen dat we wat bewuster mogen zijn van onze gemoedstoestand, vooral tijdens het werk. Zo kan je zomaar een burn-out voorkomen, ideaal!

De stijlvolle armband bereikte via de crowdfunding website Indiegogo binnen 15 dagen zijn doel van $100,000. Dankzij dit online succes gaat de wearable vanaf eind 2015 in de verkoop. Zie hieronder de video:

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.