Yes, de nieuwe cast van House of Cards is bekend - Vance

Nu aan het lezen

Yes, de nieuwe cast van House of Cards is bekend

Yes, de nieuwe cast van House of Cards is bekend

Fans hielden hun hart vast. Wat staat te gebeuren met hun lievelingsshow House of Cards, nu Kevin Spacey ontslagen is? Ze kunnen eindelijk opgelucht ademhalen. De nieuwe cast is sinds gisteren bekend en de opnames zijn hervat. Dit meldt TVLine.

In oktober vorig jaar legden makers van House of Cards de productie van de serie stil. Hoofdrolspeler Kevin Spacey werd beschuldigd van seksuele intimidatie en grensoverschrijdend gedrag. Hij zou seksuele handelingen met een minderjarige jongen hebben uitgevoerd. Daarna kwamen nog meer beschuldigingen over Spacey binnen. Ook leden van de cast meldden dat de werksfeer onprettig was. Dus moest Spacey eruit en de serie herschreven worden.

Netflix maakte al bekend dat het slotseizoen zich zou richten op Robin Wright, die de rol vertolkt van Claire Underwood. De laatste aflevering van seizoen vijf eindigt met de volgende zin van Claire: ‘It’s my turn.’ Maar ook de rest van de cast kennen we nu.

trailer House of Cards seizoen 5
Links Kevin Spacey en rechts Robin Wright

Nieuwe gezichten

De volgende acteurs keren terug: Boris McGiver (hoofdredacteur Tom Hammerschmidt), Derek Cecil (communicatieadviseur Seth Grayson), Patricia Clarkson (plaatsvervangend ondersecretaris voor internationale handel Jane Davis) en Campbell Scott (politiek adviseur Mark Usher). Daarnaast verschijnen twee nieuwe acteurs in de serie. Oscar-genomineerden: Diane Lane en Greg Kinnear zijn toegevoegd aan de cast. Het enige wat we weten is dat ze de rol van een broer en een zus zullen spelen.

Maar er zijn nog meer verrassingen. Een oude bekende is toegevoegd aan de serie: Constance Zimmer. Sinds seizoen vier was zij niet meer in de serie te zien. Zimmer speelde journalist Janine Skorsky. Het is nog onduidelijk hoe de makers het verdwijnen van Spacey uit de serie in de verhaallijn zullen oplossen. De 52-jarige acteur speelde vijf seizoenen lang de hoofdrol. Ook is het onbekend wanneer de serie weer op Netflix zal verschijnen, maar het laatste seizoen zal acht aflevering tellen. Dus voor de grootste fans is er nog een aantal uur kijkplezier.

 

Hannah Hamans (26) schrijft het liefst over feminisme en seksualiteit en over nog veel meer onderwerpen waar je mogelijk 's nachts van wakker ligt.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.