Will & Grace komen na 10 jaar samen voor deze eenmalige aflevering

Nu aan het lezen

Will & Grace komen na 10 jaar samen voor deze eenmalige aflevering

Will & Grace komen na 10 jaar samen voor deze eenmalige aflevering

De cast van Will & Grace kwam deze week samen voor een reünie en een mini-episode van de sitcom die sinds tien jaar niet meer op de buis is.

Voorafgaand aan de online aflevering, waren er dankzij mysterieuze tweets heftige geruchten over mogelijk nieuw seizoen. Hoewel ze ‘de mogelijkheden zien van online afleveringen in plaats van een heel seizoen’, moeten we het voorlopig hiermee doen. Amerika naar de stembus, aldus de cast onder de hashtag Votehoney.

Trump-fan

In het bekende, knusse appartement in New York met een kop koffie en kenmerkende outfits, nemen Debra Messing, Eric McCormack, Sean Hayes en Megan Mullally hun rol aan van Will, Grace, Jack en Karen.

Ze bediscussiëren de huidige verkiezingen met Karen als diehard Trump-fan en Jack die niet eens weet of hij wel gaat stemmen. Want ‘wat doet één stem ertoe?’

Brangelina

Naast de maatschappelijke boodschap die geheel in stijl van de serie is opgenomen met humor, drama en flashy handbewegingen, is het enorm interessant om te zien hoe de serie in één aflevering het ouderwetse gevoel uitstraalt en toch is meegegaan met de tijd.

In plaats van een krant, wordt koffie gedronken over een iPad, en niet Liza Minnelli maar ‘Brangelina’, Fifty Shades Of Grey en Ryan Lochte zijn onderwerp van de laatste roddels.

Piepstem

De timing van de video was niet toevallig: het werd vlak voor het presidentiële debat tussen kandidaten Hillary Clinton en Donald Trump gepost op social media. Hoewel het meer ‘pro-Hillary’ lijkt dan pro-Trump (duh), blijft de échte boodschap dat er niet zoiets bestaat als een verloren stem. Dat, en het feit dat Karen nog steeds een schel piepstemmetje heeft.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.