Hillary Clinton maakt samen met Steven Spielberg serie over stemrecht vrouwen

Nu aan het lezen

Hillary Clinton maakt samen met Steven Spielberg serie over stemrecht vrouwen

Deze foto is onder de Creative Commons-licentie gedeeld door Gage Skidmore.

Hillary Clinton maakt samen met Steven Spielberg serie over stemrecht vrouwen

Hillary Clinton werkt aan een serie van het boek The Woman’s Hour: The Great Fight to Win the Vote. Het boek, geschreven door Elaine Weiss, gaat over het activisme rondom het stemrecht voor vrouwen. Clinton werkt als uitvoerend producent aan de serie, samen met het productiebedrijf van Steven Spielberg. Dat meldt Variety.

Het boek van Weiss verscheen in maart dit jaar. Spielbergs productiebedrijf Amblin Television kocht de rechten op. De bedoeling is dat het een film of een miniserie wordt voor premiumkanalen of een streamingplatform, bijvoorbeeld Netflix of Amazon.

‘Onvergetelijk boek’

“In het hart van de democratie ligt de stembus, en het onvergetelijke boek van Elaine Weiss vertelt het verhaal van de vrouwelijke leiders die in de tijd van de economische, raciale en politieke oppositie vochten voor het recht van de Amerikaanse vrouw om te stemmen, en wonnen”, aldus Clinton.

Clinton is waarschijnlijk actief betrokken bij de zoektocht naar een scriptschrijver. Ook zal ze erg betrokken zijn bij het uiteindelijk script, de regie en de casting.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.