Bepaal zelf het verhaal van HBO-serie 'Mosaic' met deze interactieve app - Vance

Nu aan het lezen

Bepaal zelf het verhaal van HBO-serie ‘Mosaic’ met deze interactieve app

Bepaal zelf het verhaal van HBO-serie ‘Mosaic’ met deze interactieve app

Zit je ook weleens gefrustreerd op het puntje van je stoel naar een serie te kijken? Wat zou het toch heerlijk zijn als je zelf het verhaal kan bepalen. Dan weet je in ieder geval zeker dat je met een gerust gevoel naar bed gaat ’s avonds. Dat dacht filmregisseur Steven Soderbergh ook toen hij aan de nieuwe miniserie Mosaic werkte. Hij creëerde een gelijknamige app waarbij je zelf de touwtjes in handen hebt.

Jij hebt de regie

De HBO-serie Mosaic volgt de mysterieuze moord op Olivia Lake (Sharon Stone). Detective Nate Henry onderzoekt haar dood en neemt je mee op een spannende zoektocht waarbij beetje bij beetje stukjes van haar moord aan het licht komen. Soderbergh wilde een nieuwe laag van vertelkunst aan de serie toevoegen en bedacht een app voor de serie. De app splitst het verhaal op in veertien delen die samen het verhaal van Olivia ontrafelen.

De filmmaker werkte drie jaar lang aan de serie en vindt het belangrijk dat de kijker in het mysterie wordt meegetrokken. Zo kun je op de Mosaic app zelf het perspectief uitkiezen van waaruit je het verhaal wilt volgen: die van Nate of Olivia. Tijdens het filmen hield Soderbergh de app constant in gedachten. Zo filmde hij bijvoorbeeld alle belangrijke scènes vanuit drie perspectieven. Vanuit het perspectief dat je kiest, duik je elke keer een ander deel van het verhaal in. Deze delen fungeren als spaken in het wiel van Olivia’s moord. Je mag zelf de volgorde kiezen waarin je de onderdelen bekijkt en na elk deel krijg je de keus vanuit wie je het verhaal wilt vervolgen. De route die jij aflegt in de app bepaalt ook de conclusie. Zo zijn er zelfs verschillende conclusies bedacht, waardoor je echt je eigen verhaal dirigeert.

Sneak peek

Het mooiste van de app? Het komt al twee maanden voor de premiere van de serie uit. Vanaf november is de iOS app (sorry Android-gebruikers) te downloaden. Het is natuurlijk een fantastische promostunt maar de app geeft je ook de kans eens zelf het verloop van een verhaal te bepalen. Het leuke hieraan is dat je zo jouw conclusie met het uiteindelijke resultaat op HBO kunt vergelijken. Welke route leg jij af en hoe verschilt deze straks van de eigenlijke serie?

 

 

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.