Game of Thrones daagt je uit om zes echte tronen te vinden

Nu aan het lezen

Game of Thrones daagt je uit om zes echte tronen te vinden

Game of Thrones daagt je uit om zes echte tronen te vinden

Terwijl wij in spanning zitten te wachten tot we het laatste seizoen van Game of Thrones vanaf 14 april kunnen gaan bekijken, heeft HBO een leuke uitdaging voor ons. Wereldwijd zijn zes Iron Thrones verstopt, die wij moeten vinden, meldt Gizmodo.

De zoektocht hoort bij de ‘For the Throne’-campagne van HBO, om aandacht te trekken voor het laatste seizoen van de serie (alsof dat nog nodig is). Het idee is dus dat je aan de hand van wat kleine hints opzoek gaat naar de tronen die overal ter wereld verstopt zitten.

De eerste hints staan bovendien al online. Zo plaatste HBO een bericht op Instagram met de tekst: “Zoek de Weirwood in dit Koninkrijk op Aarde.” Daarnaast verschenen er een aantal video’s die rondom de locatie van de eerste troon gemaakt werden. Dat zijn hints overwaar het ding nu eigenlijk moet staan.

Er zijn drie video’s, die ieder een uur duren. De video’s zijn steeds op een ander moment van de dag – zonsopgang, midden op de dag en zonsondergang – gemaakt en vinden plaats in een bos. En het zijn 360 graden-video’s, waardoor je rond kunt kijken, opzoek naar informatie.

Nu is het de vraag of je daadwerkelijk de wereld over wilt reizen, in de hoop die tronen te vinden. Voor zo ver bekend is er namelijk geen prijs. Daarnaast staat er op de website van de campagne een klok die aftelt naar 1 april. Dus voor hetzelfde geld is het niets meer dan een grap van HBO.

Laatste seizoen

Het laatste seizoen van Game of Thrones begint dus op 14 april. Inmiddels is ook wat meer bekend geworden over de invulling van dat seizoen. Er komen in totaal zes afleveringen, die best lang duren. De eerste twee afleveringen duren net geen uur, maar de laatste vier zitten allemaal rond de 80 minuten. Dat betekent behoorlijk wat GoT-plezier!

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.